Jedini umirovljenik kandidat za eurozastupnika Silvano Hrelja tražio glasove članstva HSU i u Požegi te najavio da bi njegovim izborom njihova populacija dosta dobila iz EU /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Županijska i Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika(HSU) Požege na čelu s predsjednicima Ivanom Delićem i Svetislavom Marićem  kroz predizbornu kampanju za Europarlament ugostila je čelnika te stranke Silvana Hrelju. On se nalazi pod rednim brojem 4 na listi broj 12 zajedno sa kandidatima više stranaka nazvanoj Amsterdamska koalicija. Tribina je održana u dobro popunjenoj dvorani Obrtničkog doma.

-Nakon Slovenije mi bi bila druga zemlja u Europskoj uniji koja bi mojim izborom imala zastupnika iz redova umirovljenika, a zasigurno bi to bilo korisno ako promišljeno i sustavno radimo jer u uniji ima dosta sredstava za ljude treće životne dobi počevši od socijalnog fonda do drugih izvora – istakao je Silvano Hrelja koji je jedini kandidat umirovljenik za ove izbore.

Inicijativa HSU za ugradnju dizala u zgrade to je pokazala, no kod nas to nije ostvareno kao što je bio slučaj u Poljskoj jer se išlo kroz nadležno ministarstvo, a to bi trebalo spustiti na niže razine.

-Zalagat ću se za postizanje standarda svih umirovljenika unutar EU kako bi oni sa mirovinama u svojim zemljama mogli jednako kupovati što znači da bi imali jednake mogućnosti – ističe Hrelja.

Očekuje minimalno 15 do 20 tisuća glasova, a to opravdava činjenicom da je HSU sudjelujući u izvršnoj vlasti do sada svojoj populaciji donijela dosta pozitivnih pomaka, pogotovo u podizanju standarda kroz povlastice i rast mirovina, premda oni sa postignutim ni izbliza nisu zadovoljni.

Foto: D. Mirković [FGAL id=255283]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »