Jedini poklonac Sv. Huberta u Požeškoj biskupiji ima selo Banovci

Autor: Jelenko Topić

BANOVCI(SLAV. BROD) – Proslavljajući blagdan Sv. Huberta, zaštitnika lovaca, lovna jedinica „Srna“ iz sela Banovci u Brodsko-posavskoj županiji, u kojemu inače djeluje i istoimena lovačka udruga sa gotovo 130 članova pa je najmnogoljudnija u ovom kraju, dobila je prvu kapelu posvećenu ovom svecu na području Požeške biskupije.

Poklonac je pred brojnim lovcima tog kraja i žiteljima Banovaca blagoslovio vlč. Marijan Golec, župnik župe Bebrina, a čestitkle lovcima na gradnji kapele uputio je Ivica Rajković, potpredsjednik Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije koji im se zahvalio za sudjelovanje i doprinos na nedavno održanim  Danima lovstva te županije.

-Kapelu Sv. Huberta izgradili smo dobrovoljnim radom tridesetak lovaca iz Banovaca uz potporu općine Bebrina i donatora, a izgrađena je uz makadamsku cestu prema Slavonskom Kobašu jer je to bio jedini cestovni izlaz iz sela uz kojega do sada nije podignuta kapela-kaže nam Zvonko Crnac, predsjednik Lovne jedinice „Srna“ iz Banovaca koji je mještanki Barici Olujević  uručio poklon zbog njenog doprinosa podizanje kapele.

Lovac LD „Kuna“ iz Domaljevca u Bosanskoj Posavini Slavko Iljkazović darivao je sliku Sv. Huberta koja krasi kapelu.KInače, Banovčani imaju dugogodišnju suradnju i zajedničke lovove za Domaljevčanima, a nakon ovogodišnjih poplava otpremili su im pomoć u odjeći i prehrambenim namirnicama, te sudjelovali na radnim akcijama obnove poplavljenog sela.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: