Jedan slivnik na kolniku dugom 300 metara u Jagodnjaku – voda za jačih kiša plavi dvorišta i privatno zemljište /VIDEO/

Autor: Jelenko Topić

Nakon obilnih kiša proteklih dana mnogi građani Požege žale se na loša građevinska rješenja tako da imaju dosta problema i šteta sa odvodnjom tih padalina.

Tako je i u najjužnijem dijelu požeške ulice Jagodnjak čiji su nam se žitelji obratili, te poslali fotografije i video zapise tamošnjeg stanja tijekom obilnih padalina.

-Na dužini kolnika od 300 metara je postavljen samo jedan slivnik, koji ne može prihvatiti obilnu vodu, pa se to razlijeva svuda okolo, a voda iz slivnika puštena je ispod nogostupa kroz cijev tako da se razlijeva u susjedov voćnjak, te plavi naša dvorišta – kaže nam Davor Ćuže, koji živi u ulici Jagodnjak na broju 174. On i susjedi tvrde da je tu vodu sa nekoliko cijevi trebalo ukopati i odvesti u potok Vučjak koji tu u blizini protječe, a na cijeloj dionici neophodno je postaviti više šahti tj. sabirnica vode  i slivnika za prihvat odvodnje pogotovo kada su jače kiše.

Ovi ljudi nam tvrde da su već kod izgradnje nogostupa, koji se ovdje nalazi na desnoj strani županijske ceste idući ka Gradskim Vrhovcima,upozoravali da će doći do ovakvih problema, no građevinari tj. izvođači, a ni odgovorni u gradu nisu ništa učinili da se to poboljša.

Izgradnjom nogostupa tu se sada stvaraju veće nakupine vode koje vozila prolaskom kolnikom nabacuju na ograde i u dvorišta, te špricaju fasade obiteljskih kuća. Ovim problemima izloženo je nekoliko obiteljskih kuća tog dijela grada jer navedeno građevinsko rješenje ne zadovoljava stvarne potrebe, a tvrde da je riječ o improviziranoj šahti koja nikako ne može prihvatiti veće količine vode.

Građani tog dijela Jagodnjaka nam kažu da su gradskim službama prije devet mjeseci poslali e-mail ukazujući na svoje probleme, no da na to nisu reagirali i ništa nije učinjeno.

Bilo bi nam drago da nam se jave i očituju o ovom problemu ili sa građanima potraže rješenje koje zasigurno čak i ne stoji mnogo novca.

Video: Čitatelj

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: