Jedan razred manje upisanih prvašića u novoj školskoj godini na području Požeško-slavonske županije

Autor: D.K.

Htjeli to neki priznati ili ne zabrinjavajući je podatak što će u novoj školskoj 2022/2023. u odnosu na prošlu 2021./2022. gotovo 20-ak mališana biti manje upisano u prve razrede osnovnih škola na području Požeško-slavonske županije

U novoj školskoj godini u školske klupe prvih razreda na području Požeško-slavonske županije sjesti će 581 prvašić dok je godinu prije bilo upisano njih 600. Nova školska godina sa sobom nosi i manjim broj upisanih 2020./2021. kada ih je bilo 591. a da ne govorimo još jednu godinu prije 2019./2020. s upisanih 626.

U nekim je osnovnim školama osjetan veći broj upisanih u školskoj godini koja nam dolazi s usporedbom prethodne, a to je na području općine Kaptola, Pakraca, Čaglina i požeške Julija Kempfa

Na području kaptolačke osnovne škole broj upisanih je za troje više u odnosu na prošlu godinu, dok je u Pakracu s područnim školama više upisanih njih 11.

Čaglinska škola se može također pohvaliti s većim brojem upisanih prvašića u matičnoj školi za njih 5 u odnosu na prethodnu godinu, dok područne u Djedinoj Rijeci i Ruševu imaju nešto manji broj upisanih, a Ljeskovica za jednog prvašića više.

U novu školsku godinu požeška osnovna škola Julija Kempfa ulazi s 20 prvašića više. Upisuje njih 76, a prošle je godine bilo 56, godinu prije 62, a 2019./2020. bio je upisan 61 prvašić.

Manji broj upisanih je u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Požegi. U 2022./2023. je upisano 48 prvašića, a godinu prije ih je bilo 62. Treba naglasiti da je nekad bilo i 70 upisanih prvašića u toj školi i to u 2019./2020. godini.

Područna škola u Vidovcima „spasila“ je situaciju pa je ostao isti broj upisanih kada gledamo ukupni broj upisanih u 2022./2023. godini, njih 49. Četvero je manje u matičnoj školi ali zato isti broj u područnoj u Vidovcima.  

Znatno manje upisanih je i u matičnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Velikoj. U novoj školskoj godini je upisano 13 prvšića, a godinu prije ih je bilo 21. U Područnoj školi u Radovancima je za troje manje prvašića u odnosu na prošlu godinu.

Petero manje je upisanih i u matičnu Osnovnu školu u Brestovcu. U novoj školskoj godini je upisano samo sedmero prvašića, a godinu prije je bilo njih 12. Područne škole u Zakorenju i Ivandolu neće imati niti jednog prvašića, dok je u Skenderovcima upisano 5 prvašića, a Pavlovcima samo 2.

Veliki pad prvašića evidentan je u matičnoj školi Mladost Jakšić. U prošloj školskoj godni je bilo upisano 38, a sada u novoj 2022./2023. samo 19.

Pad broja upisanih je i u matičnim školama u Trenkovu (3) i Lipiku (4). Situaciju u Lipiku spašava Područna škola koja je upisala četiri prvašića, a prošle godine nije imala niti jednog.

Osnovna škola u Poljani pretežito je iz godine s dva do tri više ili manje upisana prvašića. U novu će školsku godinu s dva manje (15).

U Pleternici u tamošnjim područnim školama situacije je nešto bolja. U matičnoj su upisana tri prvašića više (38) dok su po dva prvašića više upisana u Zagrađu i Kuzmici, četiri više u Buku, te po jedno u Bučju i Frkljevcima.

Kutjevačka škola gotovo da je ostala na istom broju prvašića u odnosno na prošlu školsku godinu .

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek