Je li sudac Ilija Arambašić sramota za svoju organizaciju: Sudi li po narudžbama ili nogometnim pravilima??? /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Suđenje je bilo kao da je isto vodio šumski radnik na pauzi…..

Teško je birati riječi kojima bi se moglo opisati ponašanja glavnog sudca Ilije Arambašića iz Slavonskog Broda koji je dijelio pravdu na današnjoj nogometnoj utakmici između NK Jakšić i NK Svačić iz Starog Slatnika.

Slobodno se može reći da je sudac Arambašić upropastio jednu sportsku manifestaciju te svojim suđenjem nanio štetu kako domaćoj tako i gostujućoj momčadi. O njegovom ponašanju za vrijeme utakmice, njegovim odlukama, i načinu dijeljenja pravde nećemo previše ulaziti, samo ćemo neke u daljnjem tekstu opisati.

Osobna kultura, nedolično ponašanje, dobacivanje, raspravljanje i razgovor sa slučajnim prolaznicima koji su mu izvan terena negodovali zbog njegovog  načina suđenja, a nakon utakmice i s novinarom ovog portala ispod svake je razine. Svakako bi o njemu kao službenoj osobi časne sudačke organizacije trebali povesti računa njegovi nadređeni koji mu povjeravaju dijeljenje pravde i skrenuti pozornost i uputiti ga na dolično ponašanje.

Za suđenje u 12. kolu Međužupanijske nogometne lige Požega – Slavonski Brod između NK Jakšić i NK Svačić iz Starog Slatnika može se reći da je bilo takvo kao da je isto vodio šumski radnik na pauzi.

Bilo kako bilo, i ne ponovilo se suđenje kao takvo opisat ćemo tijek utakmice.

Pred odigranu prvenstvenu utakmicu gosti iz Starog Slatnika došli su sa 23 boda te utakmicom manje i nalaze se na trećem mjestu, dok je domaćin skupio 9 bodova i zauzeo je 10 mjesto na tablici. Gosti su ušli kao favoriti, ali domaćin je ostavio krv na terenu i bila je to sve samo ne laka utakmica za goste.

U ’26 minuti gosti dolaze u vodstvo preko Vlade Lasića. Jakšićani poravnavaju rezultat nakon odličnog prodora Ivana Brusa koji je prošao po lijevoj strani te ubacio na drugu stativu gdje Maurizio Rezo zabija za 1-1.

Gosti u ’80. minuti ponovno dolaze u vodstvo preko dvostrukog strijelca Vlade Lasića i to je konačnih 1-2.

Neizostavne čestitke treba uputiti jednima i drugima na odličnoj i borbenoj utakmici, koju je, što ponovno moramo naglasiti uništio glavni sudac Ilija Arambašić.

Jedan dio snimke puno toga govori koji donosimo.  

U prvoj situaciji nakon duge lopte Josip Raguž dolazi do lopte, gdje ga gostujući igrač ruši, pomoćni sudac maše zastavicom za prekršaj, ali nažalost glavni sudac ga ne doživljava. Kamo sreće da sudac Arambašić tako nije doživio ni pomoćnog sudca u Pakracu gdje je također bio glavni akter kad je svirao kazneni udarac u ‘3. minuti nakon udarca lopte u but Lukasa, ali naravno da je glavni sudac to ocijenio kao čista ruka.

Druga situacija gdje domaći igrač lupa laktom broj 16. Zasluženi žuti karton, no pogledajte ponašanje gostujućeg igrača sa brojem 16. Nakon udarca, ustaje se te traži domaćeg igrača da se obračuna s njim. Gostujući igrači ga smiruju i odvlače da ne dođe do fizičkog napada gdje on opet traži sukob. To je prvi žuti karton koji nije mu dodijeljen. Nakon toga napušta teren te se na isti vraća bez dopuštenja sudca što je opet žuti karton. Nakon vraćanja u igru se zatrčava i udara igrača koji ga je faulirao što je treći ne dodijeljeni žuti karton. Pomoćni sudac zove glavnog da mu se dodijeli žuti karton koju sugestiju glavni sudac ne uvažava.

I onda šećer na kraju u opet u režiji glavnog sudca, kod jednog napada gostiju domaći igrač Franjić ulazi u duel gdje dobiva udarac laktom i završava na podu. Za glavnog sudca to je naravno prekršaj za goste iz samo njemu znanih razloga. 

Foto: D. Krstanović [FAG id=282749]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88