Jakšićki vatrogasni veterani postali su Vinko Ester, Slavko Jakoubek i Franjo Kovačić, spomenicu za 60 godina dobio Kovačić, a Josip Šuster za 50 godina u vatrogastvu /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Na redovnoj 112. godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jakšić vatrogasni veterana postali su Vinko Ester, Slavko Jakoubek i Franjo Kovačić, te su primili plakete. Nadalje spomenicu za 60 godina rada primio je Franjo Kovačić, za 50 godina Josip Šuster, zatim za 40 godina Stjepan Glavaš, Franjo Bobok, Stjepan Marković, Slavko Jakoubek, za 30 godina Antun Kovačić, Mato Čuljak, Ivica Kovačić, Dalibor Jakoubek, te za 20 godina Krunoslav Kolar, Antonija Tužinski, Ladislav Jakoubek, Marina Kir, Bonita Kir, Slavica Obst, Mirjana Javora i Ivanka Čevapović.

Pored toga brončane vatrogasne medalje dobili su Marko Banić, Mario Mautner, Dario Cvek, Leo Pažin, Gordan Bjelić, te srebrnu medalju Damir Pus. Dodijeljene su diplome za zvanja i specijalnosti u vatrogastvu.

-Brojimo 156 članova, od kojih su 31 operativni član, te 40 članova pripadnika mladeži i podmlatka, a  prema zvanjima imamo 37 ispitanih vatrogasaca, 36 vatrogasaca prve klase, 8 dočasnika, 16 dočasnika prve klase, 4 časnika, 17 časnika prve klase, 1 počasnog vatrogasnog časnika i 36 članova bez zvanja- istakla je u izvješću o radu tajnica DVD-sa Julija Panijan i dodala da su proveli niz aktivnosti na obuci, preventivnom radu i vježbama, te obilježavanju značajnih datuma, a uključivali su se u brojna događanja na razini općine. Izraženo je zadovoljstvo što operativci prepoznaju važnost stalnog obučavanja, te su odvojili ne mali dio  vremena da bi znanje usavršili na svoju korist i zaštitu prilikom intervencija i na korist svih građana ove općine.

-U 2018. godini izašli smo na 12 intervencija, od kojih je bilo 10 tehničkih intervencija, 1 požar raslinja i 1 požar gospodarskog objekta na koji smo izašli kao ispomoć DVD-u Kaptolu. Na tim intervencijama je utrošeno 202 radna sata,a prosjek broja vatrogasaca na intervencijama je 8 –nastavila je J. Panijan. Istaknuto je da dugo očekivani projekt dogradnje vatrogasnog doma došao do realizacije, a izabran je izvođač radova čija je vrijednost malo manje od 3 milijuna kuna.

-Vaša općina ima puno razumijevanja za rad DVD-a, a vidljivo je da racionalno radite,  pogotovo sa mladima, a krasi vas zajedništvo i dobra suradnja sa svima – istakao je pozdravljajući skup predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović. Pozdravne riječi su još uputili Antun Adžić, predstavnik VZ Požeštine, te izaslanik požeško-slavonskog župana Ljuban Čolić.

-Čestitam vam na dobrom radu, zalaganju i trudu, a uskoro kreću radovi na dogradnji doma čime ćete dobiti dobre uvjete – naglasio je načelnik jakšićke općine Ivica Kovačević.

Umjesto Marka Jaroša za zamjenika  zapovjednika izabran je Domagoj Kir.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: