Jakšićki mališani od jeseni u svome vrtiću koji je dobio fasadu

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Ova općina poznata po dobrim kretanjima nataliteta i velikom broju mališana, kako u samom Jakšiću tako i u okolnim selima od jeseni će imati otvoren vrtić kapaciteta 75 polaznika.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Objekt je pred završetkom, radi se fasada i ličenje zgrade, te unutrašnje uređenje i spajanje instalacija – kaže načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević koji je zajedno  sa svojim zamjenikom Milom Barišićem obišao gradilište vrtića na kojemu radnici “Presoflex gradnje” i njihovih kooperanata obavljaju ove posove.

Ovogodišnji će radovi stajati dva milijuna kuna od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH osigurao 1,1 milijuna, dok je ostalo iz proračuna ove općine.

Ukupan iznos za gradnju ovog objekta je šest milijuna kuna uključujući PDV, a on ima korisnu površinu od 840 četorbnih metara.

Gradnja je započela još 2011. godine, no zbog poteškoća u financiranju završit će ove godine, a najveći novca je osiguran iz općinskog proračuna.

-Ovih dana očekujemo dopremu namještaja i dodatne opreme, te krajem lipnja ili početkom srpnja tehnički pregled objekta, kao i otvorenje vrtića koji će mališane primiti početkom slijedeće školske godine- nastavlja jakšićki načelnik i dodaje da će kapacitet vrtića biti popunjen jer ima zanimanja i za upis djece iz sudsjednih gradova i općina.Ovdje nije predviđen upis najmlađih tj. jasličke skupine, no ovisno o potrebi moći će se formirati takvo odjeljenje.

DSC_0749

Više iz kategorije