Jakšićki mališani od jeseni u novom vrtiću: Želimo zadržati mlade obitelji u našoj općini

Autor: DK

JAKŠIĆ – Od rujna će se u novom dječjem vrtiću u Jakšiću konačno čuti smijeh, pjesma i veselje mališana s tog područja. Naime, danas je obavljen tehnički pregled ove ustanove koja je, što smo se i sami uvjerili, izgrađena i opremljena prema najsuvremenijim standardima, kakvim se mogu podičiti rijetke općine i gradovi u Hrvatskoj.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

– Sretan sam. Iza nas je više od pet godina borbe s administracijom, ministarstvima i političkim opcijama kojima je interes bio da se ovaj projekt ne završi. Ni trenutka nisam sumnjao u ovu lijepu priču u koju smo krenuli zbog naše djece te kako bismo zadržali mlade obitelji u našoj općini – rekao nam je Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić.

Nije se načelnik Kovačević hvalio po društvenim mrežama, niti je kukao i jadikovao kako ima puno problema. Šutke je rješavao brojne poteškoće i strpljivo radio na završetku ovog kapitalnog projekta koji mu je uzrokovao veliki broj sjede kose na glavi.

Neki drugi bi tako vješto iskoristili sve te probleme samo kako dobili što više medijske pozornosti, ali načelnik Kovačević rijetko je htio stajati pred foto objektive novinara i o tome razgovarati.

Mile Barišić, zamjenik načelnika općine Jakšić

Zamjenik općinskog načelnika Mile Barišić, koji ima čevero djece, a peto je “na putu” ne krije zadovoljstvo završetkom višegodišnjeg projekta kroz koje je teškoće prolazio s kolegom načelnikom Kovačevićem.

-Nikada nisam sumnjao u kolegu načelnika Ivicu Kovačevića. Znao sam da će on ono što je zacrtao to i ostvariti, pa tako i ovo naše vrtičko zdanje. Uvijek sam mu davao maksimalnu potporu, ne samo u ovom projektu već i u svemu drugom. On je pravi čovjek na pravom mjestu. Korektan je naš odnos na što sam veoma ponosan i uvjeren sam da će tako i ostati. Samo ako složno radimo možemo i uspjeti što nam je svima zajednički cilj. Raduje me da što moje peto dijete koje će se roditi pohađati ovaj vrtić i u njemu veselo pjevati i igrati se i naučiti one prve osnovne stvari prije polaska u školu – rekao je zamjenik jakšičkog općinskog načelnika Mile Barišić.

Podsjetimo, izgradnja vrtića krenula je 2011. godine s rokom završetka u rujnu 2013. Prema prvotnom ugovoru Ministarstvo regionalnog razvoja trebalo je sufinancirati 90 posto radova. No, ubrzo su krenule izmjene ugovora, poteškoće, odbijenice i uskraćivanje novca.

Izgradnja vrtića koštala je oko šest milijuna kuna od čega je gotovo pola tog iznosa osigurala Općina iz svog skromnog proračuna.

U vrtić će od jeseni više od 60 mališana u tri odgojne skupine. Maksimalni kapacitet je 75 djece, a zanimljivo je da u jakšićki vrtić svoju djecu žele upisati i roditelji koji nisu s područja te Općine.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: