Jakšićki folkloraši u Francuskoj: U četiri grada prikazuju bogatstvo i tradiciju svoga kraja /FOTO/

Autor: D.K.

FRANCUSKA / JAKŠIĆ – Članovi Hrvatskog kulturno-u jetničkog društva „Slavonija“ Jakšić otputovali su na sedmodnevnu turneju po Francuskoj. Tamo sudjeluju na tradicionalnoj manifestaciji „Dani hrvatske kulture“, a očekuju ih nastupi u četiri francuska grada, na kojima su već u nekim gradovima i nastupili.

– Super smo putovali i odlično smo primljeni. Smješteni smo kod obitelji. Odradili smo već prvi nastup gradu Coucy le Château. To je gradić u pokrajini Pikardija na sjeveru Francuske s dvije tisuće stanovnika, a na nastupu je bio i veleposlanik Hrvatske. Nastupili smo u još dva francuska grada, Anizyju, Marleu i kao završnica u Holnonu – poručuju jakšićki folkloraši s kojima su na turneji njihov općinski načelnik Ivica Kovačević i mjesni župnik Jakšića vlč. Tihomir Bilešić bez čije pomoći zasigurno ne bi tako uspješno organizirali događanja u svome kraju.

U slobodnom vremenu flokloraši su imali priliku obići brojne znamenitosti Pariza. Povratak kući planiran je za subotu.

Turneja po Francuskoj veliko je priznanje i potvrda dobrog rada vrijednih članova KUD-a koje veže zajedništvo i ljubav prema folkloru, tradiciji i svome kraju.

Foto: L.P.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: