Jakšička Osnovna škola “Mladost” bilježi povećanje broja upisanih prvašića

Autor: Ana Vuković

JAKŠIĆ – Iako većina škola na području Požeško – slavonske županije  bilježi smanjenje  broja prvašića to ove godine nije slučaj u Općini Jakšić.  Osnovna škola  „Mladost“ je ove godine zabilježila  povećanje broja prvašića kako u  matičnoj tako i u područnim  školama.

Ravnatelj OŠ Mladost Jakšić Boško Obradović i tajnik i Hrvoje Romstein

–Upisano je ukupno 58 prvašića, 15 u područnim školama i 38 u matičnoj školi što je za 13 više nego prošle školske godine, školu u dvije smjene  pohađa 368 učenika – rekao nam je tajnik škole Hrvoje Romstein.

Općina Jakšić ima pozitivan prirodni prirast, nema puno odseljavanja i povećanje broja djece u osnovnoj školi jedan je od pokazatelja pozitivnog kretanja stanovništva.

-Unazad devet godina imali smo kontinuirani pad broja učenika da bi se to ove godine promjenilo  i nadam se da će se taj pozitivan  trend i nastaviti – istaknuo je ravnatelj škole  Boško Obradović.

Slična je situacija i u Područnim školama, koje smo posjetili u Cerovcu i Rajsavcu. Učiteljica Valentina Hrvat u Cerovcu ima sedam učenika od prvog do trećeg razreda, dok u Rajsavcu učitelji Marijana Andrišek i Marijan Grubešić imaju trinaest učenika od prvog do četvrtog razreda.

Uz Područne škole, Cerovac i Rajsavac djeluju još i kao takve u Tekiću, Treštanovcima i Traparima.

Više iz kategorije