Jakšićanka Mira Šulc uz Dan svoje općine objavila drugu zbirku stihova

Uvod u proslavu Dana općine Jakšić i zaštitnice Sv. Barbare bilo je predstavljanje druge zbirke pjesama mještanke Mire Šulc pod nazivom „Šapat utihlih vjetrova“ održane u tamošnjoj sportskoj dvorani Osnovne škole „Mladost“.

Predstavljanje je vodila tajnica Udruge pjesnika i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ Melita grgić, a pozdravne riječi uz autoricu uputio je potpredsjednik te udruge Ivan Abibović  pohvalivši Jakšićane jer je ovo četvrta zbirka kojoj su autori iz toga kraja.

-Očekujem da Mira Šulc objavi još ovakvih zbirki, a zahvala udruzi koja objedinjuje pjesnike i slikare – istakao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, koja je uz Požeško-slavonsku županiju pomogla objavljivanje knjige.

Stihove iz knjige uz gitarsku Nenada Vlašića Neksa, koji je i otpjevao nekoliko skladbi, čitali su Ljubica Josipović, Ana Pirović, Kata Tutić, Irena Kalan, Nada Bonić, Irena Ivetić i Marija Iličić.

-Pjesme su iskrene i urezane u pamćenje – kazala je urednica Lidija Pecko dok je Kjara Pecko odsvirala jednu skladbu na klaviru, a unuka Petra Pecko pročitala pjesmu namijenjenu najmlađima.

Lektorica zbirke Marijana Benić dala je osvrt na knjigu, čije je korice grafički opremila Kutjevčanka Maja Gjajić, a utiske o pjesmama iznijela je Irena Kalan.

Na kraju svečanosti autorica je uručila knjige i poklone pojedincima zaslužnima za objavu zbirke.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment