Jakšićanka Mira Šulc uz Dan svoje općine objavila drugu zbirku stihova

Autor: Jelenko Topić

Uvod u proslavu Dana općine Jakšić i zaštitnice Sv. Barbare bilo je predstavljanje druge zbirke pjesama mještanke Mire Šulc pod nazivom „Šapat utihlih vjetrova“ održane u tamošnjoj sportskoj dvorani Osnovne škole „Mladost“.

Predstavljanje je vodila tajnica Udruge pjesnika i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ Melita grgić, a pozdravne riječi uz autoricu uputio je potpredsjednik te udruge Ivan Abibović  pohvalivši Jakšićane jer je ovo četvrta zbirka kojoj su autori iz toga kraja.

-Očekujem da Mira Šulc objavi još ovakvih zbirki, a zahvala udruzi koja objedinjuje pjesnike i slikare – istakao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, koja je uz Požeško-slavonsku županiju pomogla objavljivanje knjige.

Stihove iz knjige uz gitarsku Nenada Vlašića Neksa, koji je i otpjevao nekoliko skladbi, čitali su Ljubica Josipović, Ana Pirović, Kata Tutić, Irena Kalan, Nada Bonić, Irena Ivetić i Marija Iličić.

-Pjesme su iskrene i urezane u pamćenje – kazala je urednica Lidija Pecko dok je Kjara Pecko odsvirala jednu skladbu na klaviru, a unuka Petra Pecko pročitala pjesmu namijenjenu najmlađima.

Lektorica zbirke Marijana Benić dala je osvrt na knjigu, čije je korice grafički opremila Kutjevčanka Maja Gjajić, a utiske o pjesmama iznijela je Irena Kalan.

Na kraju svečanosti autorica je uručila knjige i poklone pojedincima zaslužnima za objavu zbirke.

Foto: D. Mirković [FAG id=249499]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot