Jabuke iz Zlatne doline u metropoli: OPG Uremović iz Zagrađa svoje proizvode ponudili na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića /FOTO/

Autor: DK

Na sajamskoj manifestaciji “Domaće je domaće” koja se održava na zagrebačkom Trgu Josipa bana Jelačića jedan od izlagača je i OPG Uremović iz Zagrađa, gospodarstvo koje ima veliku plantažu jabuka. Radi se o manifestaciji na kojoj se, ovoga tjedna, do 29. ožujka, s autohtonim hrvatskim proizvodima predstavlja više od 100 izlagača – branitelja i članova njihovih obitelji, u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija.

Jedini iz Požeško-slavonske županije na sajamskoj manifestaciji je OPG Uremović koji svoje proizvode, domaće jabuke i sok od njih izlaže i prodaje. Na sajmu su i drugi proizvođači poznatih slavonskih delicija – suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voća, voćnih rakija i sokova, tradicijskih rukotvorina, umjetničkih djela i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

-Prijavili smo se i došli ovdje u Zagreb izložiti i prodavati svoje domaće proizvode. Radi se o kvalitetnim domaćim proizvodima, našim jabukama iz našeg voćnjaka te sokovima od jabuke koji je sve traženiji. Zakup mjesta i štanda nije baš prejeftin uz što još imamo troškove za parking i smještaj koji trošak također nije zanemariv. Nadamo se da će prodaja biti dobra i da ćemo pokrit sve troškove. Veliki su troškovi, sve je trošak, doći u Zagreb, biti ovdje, plaćati zakup štanda, parkinga, smještaja…- rekao je Drago Uremović koji je sa suprugom i sinom koji je i nositelj gospodarstva na štandu u Zagrebu.

Potporu su im na otvorenju sajma došli dati i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, župan Vukovarske-srijemske županije Božo Galić i načelnik općine Bošnjaci Andrija Juzbašić.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je da se više od 60 takvih sajmova održava po cijeloj Hrvatskoj, a na poseban način u Zagrebu. Poručio je i da će Ministarstvo branitelja nastaviti podržavati takve sajmove, izlaganja te da će se nastaviti s poticanjem proizvodnje, a sve zbog očuvanja i održivosti i hrvatskog sela, Slavonije i svih prostora u Republici Hrvatskoj.

Štand OPG-a su došli posjetiti s zamjenikom gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić i članovi KUD-a Orljava Pleternica, obučeni u narodne nošnje, koji su boravili u Zagrebu prigodom predstavljanja svog grada. Kod štanda su članovi KUD-a uz tambure i zapjevali što je privuklo pozornost brojnih posjetitelja sajma među kojima su bile i turističke grupe iz Kine. Za njih je to bio poseban doživljaj i iznenađenje vidjeti tamburaše, cure, momke i snaše u narodnim nošnjama s kojima su se fotografirali.

Komentiraj: