Izvučeni parovi 2. Hrvatske malonogometne lige – Istok za sezonu 2019./2020.: U prvom kolu županijski derbi između MNK Jakišić i MNK Tokić

Autor: DK

Na plenumu klubova 2. Hrvatske malonogometne lige – Istok za sezonu 2019./2020. koji je održan u Osijeku izvučeni su natjecateljski brojevi za prvenstvo i za Hrvatski malonogometni kup za regiju Istok.

Okupljene predstavnike klubova pozdravio je povjerenik za natjecanje Dalibor Buljić koji je ujedno i prezentirao sustav natjecanja u novoj sezoni, koja će početi prvi vikend u desetom mjesecu.

2. Hrvatska malonogometna liga podijeljena je na tri skupine – Zapad, Jug i Istok. Potonja će ove sezone brojati 11 klubova klubova, a to su HMNK Nova Gradiška, MNK Brod, MNK Brod 035, MNK Olimpijac (Županja), MNK Vinkovci, MNK Aurelia (Vinkovci), MNK Osijek Kelme, MNK Našice, MNK Slatina te, dva kluba iz naše županije: MNK Jakšić i MNK Autodijelovi Tokić (Požega)

MNK Autodijelovi Tokić (Požega) će igrati svoju drugu sezonu u drugom razredu hrvatskog futsala, nakon što su prošle jeseni prekinuli niz od 11 sezona tijekom kojih Požeština nije imala drugoligaša.

Svoju debitantsku sezonu igrati će MNK Jakšić koji je svoje mjesto u drugoligaškom društvu izborio kao prvak 1. Županijske malonogometne lige u sezoni 2018./19. Oba kluba će svoje domaće utakmice igrati u Požegi u SD Tomislav Pirc.

U prvom kolu HMNK regija Istok koje je na rasporedu zadnji vikend u rujnu Tokići će ugostiti MNK Olimpijac (Županja), a Jakšić putuje u Valpovo kod MNK Mala Mljekara.

Prvo prvenstveno kolo nam odmah donosi županijski derbi i poslasticu za ljubitelje futsala, Jakšić će u SD Tomislav Pirc u Požegi biti domaćin Tokićima.

Svima je već poznato veliko sportsko rivalstvo između ta dva kluba, osnovana prije tri godine. Jakšić je do sada nešto uspješniji sa osvojenom 1. ŽMNL 2018./19., 2. ŽMNL 2016./17. te tri Županijska kupa, dok Tokići imaju osvojenu 1. ŽMNL 2017./18., ali i iskustvo igranja u 2. HMNL Istok. 

Više iz kategorije