Izvrsni rezultati požeških gimnazijalaca na Državnoj maturi: “Posebno smo ponosni na Luciju Relić, Silvestra Filića i Maria Bornu Mjertana”

Autor: DK

Čak 59 posto maturanata je pod vrlo velikim ili izuzetno velikim stresom već u trenutku prijave ispita Državne mature, i to pola godine prije same mature, kad se još nisu počeli ni pripremati za testiranje. Rezultati su to istraživanja Centra za djecu, mlade i obitelj Modus, Otvorenog učilišta Algebra i portala MojaMatura.net nakon ispitivanja 1180 srednjoškolaca koje se provelo prije nekoliko godina.

Za neke požeške maturante, gimnazijalce, državna matura je prošla više nego glatko i s izvrsnim rezultatom. Državnoj maturi u ljetnom roku 2017./18. godine pristupilo je ukupno 143 učenika s požeške Gimnazije. Nekoliko njih je ponos profesora i novoimenovane ravnateljice dr.sc. Vesne Vlašić iz razloga jer su ostvareni izvrsni rezultati iz Hrvatskog jezika na višoj i osnovnoj razini, kao i iz Matematike, Njemačkog jezika i Sociologije.

dr.sc. Vesna Vlašić, ravnateljica Gimnazije Požega

– Posebno smo ponosni na Luciju Relić (4.e) koja zauzima prvi rang u generaciji iz Hrvatskog jezika (A) i Matematike (B), Silvestra Filića (4.d) koji je prvorangiran iz Engleskog jezika (A) te Maria Bornu Mjertana koji je ostvario maksimalan broj bodova u eseju iz Hrvatskog jezika (A) – istakla je ravnateljica Gimnazije u Požegi dr.sc. Vesna Vlašić dodajući kako je osim navedenih učenika, veći broj njih rangirano u prvih 100 mjesta od ukupno preko 35 tisuća maturanata koji su pristupili ispitima.

-Iako smo zadovoljni rezultatima koje su naši učenici postigli na Državnoj maturi, cilj nam je zajedničkim zalaganjima učiniti da oni iduće godine budu još bolji te tako otvore sve putove prema upisu željenog studija – zaključila je ravnateljica dr.sc. Vesna Vlašić naglašavajući kako će se nastojati naredne generacije maturanata još kvalitetnije pripremati za polaganje Državne mature kako bi se ostvarili još bolji rezultati.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: