Izvodi se završna faza radova na izgradnji e-inkubatora u Pleternici: Prvi stanari najkasnije do rujna 2020. godine

Autor: D.K.

Nove prostorije dograđenog Dječjeg vrtića u Pleternici su ugledale svjetlo dana, nove skupine mališana se u njima bezbrižno igraju, ispisuju u njima svoja prva slova, uče prigodne pjesmice, igraju se, plešu…. To je jedna hvalevrijedna milijunska investicija koja je svakako opravdava svoju postojanost.

Druga, ne manje vrijedna građevina ili bolje reći zdanje, trebalo bi ovih dana, otvoriti svoja vrata i biti predstavljeno javnosti i onima koji će ga koristiti, a radi se o multimedijalnoj dvorani – budućem multimedijalnom centru koji će imat dvoranu za koncerte i slične priredbe s 235 sjedećih mjesta te mali kutak interpretacije prirodne baštine.

Ima i ono aktualno treće višemilijunsko ulaganje u Pleternici, ono na čemu se intenzivno ovih dana radi, a to je dovršetak izgradnje e-inkubatora u Pleternici od kojeg se očekuje puno toga. Radi se o investiciji vrijednoj 8,3 milijuna kuna koja se sufinancira s 93 posto sredstvima EU dok će preostalih 7 posto financirati partneri projekta gradovi Kutjevo i Pleternica te Poduzetnički centar Pleternica d.o.o.

U drugoj fazi radova, koja je vrijedna gotovo 4,34 milijuna kuna odrađena je ugradnja stolarije. Trenutno se radi na postavljanju unutarnjih instalacija i drugih obrtničkih radova nakon čega žbukanje i uređenje. Prema projektu biti će postavljen i lift

Slobodno se može reći da su svi radovi na izgradnju zgrade E-inkubatora trebali biti dovršeni s 1.rujna 2019. godine što neće biti moguće zbog nedogovornosti prvog izvođača radova koji nije ispunio ugovorne obveze.

E-inkubator u Pleternici će biti povezan sa sadašnjom Gradskom kućom, prostirat će se na 417 m2 prostorne površine, bit će namijenjen poduzetnicima i IT tvrtkama. Projektom je predviđeno 11 ureda, 4 box ureda, dvije video konferencijske dvorane, virtualna recepcija, dvije arhive, skladišni prostor te kuhinja.

U svojim obrazlaganjima gradonačelnica Pleternice uvijek naglašava kako se E-inkubatorom želi odgovoriti na izazove s kojima se suočavamo od kojih je jedan od izazova niska poduzetnička aktivnost kojoj danas svjedočimo posebice u ruralnim dijelovima Slavonije.

-Drugi izazov kojem svjedočimo svaki dan je iseljavanje mladih, i to ne samo u strane zemlje nego i odlazak mladih na fakultete u druge gradove, a nakon fakulteta nađu radna mjesta u tim gradovima i ne vrate se nazad u svoje rodno mjesto. Kad već neki odu na fakultet u Varaždin, postanu programeri, želja nam je da te mlade obrazovane ljude vratimo nazad u Pleternicu, da im damo da kroz projekt e-inkubator nađu svoj poslovni prostor, da im pomognemo s umrežavanjem s drugim IT firmama na nacionalnom i svjetskom tržištu. Poduzetnik informatičar svoje poslovanje može voditi u bilo kojem kutku svijeta pa zašto ne i u našoj prekrasnoj Pleternici – naglasila je na predstavljanju projekta izgradnje E-inkubatora Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

Uz građevinske radove koji se ugrađuju u drugoj fazi paralelno se odrađuje javna nabava za nabavku informatičke opreme i namještaja jer je u projektu izgradnje E-inkubatora predviđena kompletna opremljenost namještajem IT opremom za video-konferencijske dvorane i virtual recepciju te virtual office box urede.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek