Izvođači bili tamburaši i iz požeškog kraja

TAMBURAŠIŽUPANJA-Među izvođačima su bila dva sastava iz požeškog kraja “Garavuše” i “Zlatna dolina”.

Festival „Šokačke pisme“ održan po 9. puta u Županji pod pokroviteljstvom grada Županje donio je 25 novih pjesama, a proglašene su najslušanije skladbe sa lanjskog festivala po glasovima radio-postaja i slušatelja putem interneta. Prvo mjesto po slušanosti ponijeli su osječki tamburaški sastavi „Kas“ sa pjesmom „Onda si došla ti“(autor Mario Vestić) i „Šokci“ sa skladbom „Dal’ te itko voli kao ja“(autor Krešimir Stipa Bogutovac), drugo je pripalo sastavu „Tamburaši slavonski krvi“ za pjesmu „Komadić vjetra“(autor Silvio Bačić), te treće sastavu „Salaš“ iz Gradišta koji su pjevali skladbu autora Gorana Ivanovića Laca „Imam kuma“. Festival je uz potporu sponzora nagradio izvođače i autore. Posthumno je dodijeljeno priznanje i slika županjskog slikara Antuna Balentovića prerano preminulom graditelju tambura i glazbeniku Andriji Franiću iz Županje za očuvanje tamburaške glazbe, a primila ga je supruga Mirjana Franić.

Predstavnik Svjetske tamburaške asocijacije Jovan Pejčić iz Novog Sada uručio je izvršnom direktoru županjskog festivala Damiru Bačiću povelju za afirmaciju tamburaštva.

Posjetitelji u prepunoj dvorani kina Mladost najtoplije su primili nastup tamburaša Satir, Patria, Kristali, Zlatna dolina, Garavuše, Tamburaši za dušu, Salaš, Vranac, Tambura band i drugih, te pjevačkih skupina iz okolnih mjesta.

 

0 Comment

Send a Comment