Izostaju brojna događanja i priredbe – blagdanski ugođaji kojima se svi raduju

Autor: D.K.

Na razmeđu dviju godina uobičajeno je bilo svake godine da se priređuju različita događanja, priredbe, koncerti i slično. Predblagdansko vrijeme tijekom prosinca prethodnih godina imalo je dosta sadržaja ne samo u gradu Požegi već i u okolnim mjestima, posebice gradovima i općinskim središtima. Martinje je prošlo bez brojnih krštenja mošta u našim inače poznatim vinorodnim krajevima.

Prisjetimo se primjerice adventskih događanja koja su se organizirala u svakom većem mjestu, pa čak i u selima, ulicama i školama.

Pandemija korona virusa sve je to promijenila. Ograničavanje okupljanja kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorima sve je to reduciralo, praktički ukinulo. Nema adventskih zbivanja u Požegi, Pleternici, Kutjevu, Kaptolu…

Uz Dan grada i zaštitnika Svetog Nikole Zavičajno kulturno-umjetničko društvo Rama iz Pleternice organiziralo je svoju tradicionalnu priredbu Običaji starog zavičaja koja također je izostala. Mališani su očekivali darove Svetog Nikole, a sve je svedeno na najmanju mjeru.

Godišnji koncerti kulturno-umjetničkih društava, zborova, pjevačkih skupina, škola, vrtića i drugih su se održavali tijekom cijelog prosinca, no sve to izostaje ovoga prosinca. Nema ni Božićnog sajma, nema ni klizališta, a kako znamo otpao je i Božićni malonogometni turnir.

Što očekivati u sadašnjem je trenutku teško reći. Zasigurno će slično biti i tijekom Božićnih i novogodišnjih blagdana jer značajnije popuštanje sadašnjih mjera nije izgledno. Čini se da će se to protegnuti i na siječanj, a optimisti očekuju barem nekakva poboljšanja tijekom proljetnih mjeseci.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88