Iznenađenje je kad „Grabarčani“ dođu i za rođendan zapjevaju što je razveselilo njihovog najmlađeg člana skupine Marija Ergovića iz Zarilca /FOTO/

Autor: DK

Nije se nadao slavljenik Mario Ergović iz Zarilca tolikom broju gostiju za svoj rođendan. Vrijeme je žetve, svi užurbano rade na žitnim poljima, koristi se svaki trenutak da se obavi nešto više, ali za prijatelja se uvijek nađe vremena.

U svom skromnom domu kao pravi baja široke slavonske duše ugostio je Mario svoju rodbinu susjede i prijatelje, a ugodno su mu iznenađenje priredile njegove kolege iz Muške pjevačke skupine Grabarčani. Mario je njihov najnoviji član od kojeg se s pravom od njega puno očekuje posebice da svojim glasom dadne svoj doprinos toj pjevačkoj skupini. Cijeneći ga kao najmlađeg člana i po stažu i po godinama Marija su svojim su dolaskom počastile njegove kolege i prijatelji Zdravko Matijević, Nenad Trčka, Mato Ergović, Zlatko Grandić, Kruno Petrović i Ivica Stastny te njegov ujak Davor Baričević koji je i ranije došao, mudro šutio i bio zadužen da pripremi nešto od gastronomije za one koji „možda“ dođu na slavlje. Stjepan Leist je također trebao doći ali su ga spriječile noćne obveze na radnom mjestu.

Svojim dolaskom sa šeširima na glavi Grabarčani su uz pjesmu uveličali slavlje svom kolegi i prijatelju što je njega vidljivo razveselilo i ništa mu drugo nije preostalo već priključiti se i biti dio ekipe koja je pjevala.

Prava je to domaćinska kuća Ergovićevih koja je uvijek spremna za sve situacije pa tako i za veći broj iznenadnih gostiju. Ničeg nije ne nedostajalo. Hrane i pića u izobilju uz milozvučno pjevanje poznatih pjesama koje su uz pjevače pjevali i svi oni koji su se u gostima zatekli. Bilo je to pravo prijateljsko veselje koje je potrajalo dugo u noć.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=258715]

Više iz kategorije