Izložbe trofeja i pasa, streljaštvo i sokolarenje uz lovački čobanac

Autor: Jelenko Topić

SLAVONSKI BROD/ZAGRAĐE  – Lovački savez Brodsko-posavske županije organizirao je  u gradskoj tvrđavi pokraj Save u suradnji sa gradom Slavonskim Brodom zanimljivu i sadržajnu priredbu „Dani lovstva Brodsko-posavske županije 2014. „ koja je okupila tridesetak udruga tog područja.

Nakon svečanog početka priredbe u nazočnosti predsjednika HLS Đure Dečaka, te čelnika lokalne samouprave otvorena je izložba lovačkih trofeja i opreme upriličena u suradnji sa Hrvatskim lovačkim muzejom iz Zagreba, a tijekom tri dana izložbu je razgledalo više tisuća građana i učenika osnovnih škola.

Tu je organizirano humanitarno kuhanje lovačkog čobanca prodajom kojega su se prikupljala sredstva za potrebe opremanja Osnovne škole „Miroslav Ambruš“, koji polaze djeca s posebnim potrebama. Najbolji čobanac skuhali su lovci „Vepra“(Okučani)„Kune“ (Garčin) i „Srne“(Banovci). Banovčani  su i trećega dana priredbe pripremili ovaj specijalitet za sve sudionike priredbe.

Uz to na strelištu u obližnjim Migalovcima lovci u odmjerili snage u streljaštvu disciplina trap gdje su najuspješniji bili „Vir“(Velika Kopanica), „Petnja(Sibinj) i „Srna“(Banovci), a među pojedincima  Marinko Francetić(„Vir“),Ivan Rajković(„Petnja“) i Miroslav Matić(„Vir“).

Posebnu draž priredbi  dali su sokolari posebice oni iz Sokolarske udruge „Sokolarstvo“ iz Petrinje koji su na otvorenom prostoru pred brojnim posjetiteljima  izveli pokaznu vježbu dolaska ptice grabljivice na ruku, a održano je predavanje o toj zanimljivoj vještini izuzetno popularnoj u svijetu koja je prepoznata jer je pod zaštitom UNESCO-a kao kulturna baština. Među sokolarima je bio i Stjepan Alaber iz Zagrađa koji su time bavi oko godinu dana, položio je ispit za sokolara u Ministarstvu poljoprivrede RH, a ponosni je vlasnik stepskog sokola. Uz sve to priređena je kinološka izložba na kojoj je predstavljeno više od 50 pasa različitih pasmina koje su doveli lovci ovog kraja.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot