IZLOŽBA U KORIST RAZVOJA

Autor: Jelenko Topić

Iz pera o prošlostiSLAVONSKA POŽEGA – Dosadašnjom poslovnom suradnjom PPK-a Kutjevo i danske tvrtke VMG, s Krunom Kaićem na čelu, podrijetlom iz požeškog kraja, došlo se do inicijative da se u Požegi organizira izložba kojom bi se predstavile privredne i razvojne mogućnosti Požeške kotline.

Predviđa se da se ta privredna manifestacija, prva takve vrste, organizira od 17. do 19. svibnja u dvorani Grabrik. Na osnovi te ideje predsjednik požeške općine Luka Dragaš na sastanku s rukovodiocima privatnih i društvenih poduzeća dogovorio je sve aktivnosti za pripremu izložbe. Cilj je utvrđivanje daljnje mogućnosti suradnje s inozemnim partnerima. U ime PPK-a Kutjeva, koji će s tom danskom tvrtkom uskoro osnovati holding-kompaniju, o organizaciji izložbe i mogućnostima ulaganja stranog kapitala u daljnji razvoj Požeške kotline govorio je Miroslav Antonić. Predviđa se da VMG uloži 50 posto, PPK Kutjevo 45 te općina Slavonska Požega pet posto u stvaranje holding-kompanije. Uključili bi se u to dvorci u Kutjevu i Trenkovu, zatim lovište kutjevačkog kombinata i još neki objekti, čime bi se zapravo požeška općina uključila u turističku ponudu te zapadnoevropske zemlje, dakako, uz nužna ulaganja u navedene objekte.

Danci nude i druge oblike zajedničkih poduzeća i ulaganja, kao što je npr. građevinarstvo u kojem namjeravaju graditi ogledne kuće danskim projektima uz jeftinije uvjete, s ciljem da se prihvati  ta nova tehnologija gradnje obiteljskih kuća i u našoj zemlji. Razmišlja  se i o suradnji  s drvoprerađivačima požeške općine u proizvodnji namještaja prema njihovu  dizajnu i tehnologiji. Na izložbi bi poduzeća imala svoje štandove uređene po zamisli likovnjaka Dragutina Bajta iz Pleternice, a pripremit će se poseban katalog izlagača, videokazete i drugo. Svoj su dolazak najavili visoki danski privrednici, a predviđa se i uključivanje zainteresiranih privrednika iz drugih zapadnih zemalja.

VEČERNJI LIST , utorak, 17.04.1990. godine, J. Topić

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot