Izložba slikarica Snježana Mekić Delić “Požega je otok”

Autor: D.K.

POŽEGA – U kazališnoj galeriji Ciraki izlaže požeška slikarica Snježana Mekić Delić. Izložba, koju je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović, ima naziv “Požega je otok”, a otvorena je do 23. prosinca.

Požeška slikarica Snježana Mekić Delić

Povodom svoje izložbe, autorica je zapisala: ” Živjeti i stvarati u malom gradu, daleko od kopna, aktualnih zbivanja, tendencija, ideja, znači živjeti u izolaciji vlastitih svijetova, u mjehuru u kojem se umjetno(st) treba održavati. Jer i umjetnost je ” umjetna ”, nije pravi život, samo je slutnja života. A i takva je upitna, jer potvrde nema niodkud, osim vlastitih kolebanja i sumnji. Mjehur me ne štiti od tjeskoba, strahova, prosječnosti, istrošenosti, besciljnosti i besmisla. Tako je lako izgubiti se u vlastitom svijetu, u toj sapunici, jer se mjehur može uzdići samo do plafona, a plafon je blizu, u ravnini vrhova Požeške gore, od pregustih magli i preteških omara sazdan. Nema dalje. Iz metropole dopire samo titranje valova i signala virtualnog svijeta tv-a i fejsa. I to je umjetno(st). Iznad mog malog grada, crnog od sipinog crnila, lete ptice. Lete s juga, ali se ne zaustavljaju, idu na sjever, tamo je bolje. Tako je lako izgubiti smisao, razloge. Samo potreba ostaje. I život na otoku, udaljenom od kopna. I što je otok manji, kopno je sve dalje, a izolacija veća. Požega je otok, ali ne i provincija. Provincija postoji samo u glavama ljudi i samo ju oni njeguju i čuvaju. Požega je mali izolirani svijet, ali i slika velikog u malom. ”

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot