Izletište Stari Brestovac otvorilo vrata-objekt sa više od 80 mjesta i ponudom domaćih specijaliteta /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Ugostiteljska ponuda požeškog kraja, posebice brestovačkog područja, proteklih je dana obogaćeno otvaranjem Izletišta Stari Brestovac vlasnika Danijela i Danijele Bošković, koji su porijeklom povezani s tim mjestom.

To je mjesto opuštanja i mira, pogodno sa različita okupljanja i druženja zbog ljepote prirodnog krajolika, te dobre hrane, vina i niz drugih sadržaja.

Bračni par Bošković, koji u Požegi imaju cvjećarnu na Trgu Svetog Trojstva, marom je dobrog gospodara s mnogo truda, ljubavi i odricanja kroz proteklih nekoliko godina gradio i uređivao objekte uz potočić Javorak koji su sada svakodnevno na korištenju.

Tu su restoran kapaciteta 80 sjedećih mjesta, te dvije terase i ribarska kuća, a u okruženju su dva ribnjaka i popularni „otok ljubavi“.

-Ponuda restorana su tradicionalna jela slavonskog podneblja kao što su odojci i janjci sa ražnja, šaran na rašljama, jela ispod peke i sa roštilja, te niz suhomesnatih proizvoda spravljenih od mesa životinja sa našeg imanja – kaže nam Danijel. Tako je ova lokacija praktički u prirodi i izvan naselja pogodna za različite obiteljske svečanosti, rođendane, krstitke, pričesti, krizme, godišnjice i slično.

Sve je uređeno po kaskadama pa ima brežuljaka, šetnica, voćnjaka, mostića i dječjih igrališta sa ljuljačkama, drvenim kućicama, toboganima, klackalicama, visećom kuglanom i terenom za mali nogomet. Na tom imanju obitava više domaćih životinja kao što su magarci, ovce, svinje i kokoši.

Vrijedni domaćini imaju u ponudi i iznajmljivanje ovih objekata počevši od ribarske kuće, restorana i sjenica za roštiljanje, pa do pecanja na ribnjacima i tobogana za mališane.

Moguće je dogovarati jelovnik za skupine veće od 20 osoba, a ambijent Izletišta Stari Brestovac mami zbog cvrkuta ptica, mirisa livada i šuma, te domaće hrane i odabranih vina.

Nakon otvaranja svirali su kutjevački tamburaši De Gotho.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek