Izlet Požežana na Krndiju poznat kao Antunovski piknik

Autor: Jelenko Topić

Suradnjom s našičkim Planinarskim društvom Krndija planinari Sokolovca iz Požege imali su zanimljiv i poučan izlet. Krenuli su automobilima prema planinarskoj kući Londžica na Krndiji gdje su dobrodošlicu uputili domaćini i upoznali sudionike rutom pohoda.
Dio  se odlučio se za dužu turu, kodnog imena ruta 201 u trajanju od  pet sati počevši od planinarske kuće pa do Ivina vrela, Bedem grada i planinarske kuće. Zbog kišovitog vremena ruta se odužila na preko šest sati.

Drugi dio je išao kraćom kružnom etapom od planinarske kuće prema Crnoj Kladi i nazad u trajanju od tri sata. Cijelim putem pratila ih je  kiša što nije spriječilo da  uživaju  u prelijepim predjelima Krndije. Svaka kap kiše i grumen blata na gojzericama dali su dodatnu snagu da nakon šest sati  hodanja konačno ugledaju cilj i osjete  miris ukusno  i sa srcem pripremljenog  čobanca kojega je domaćin osigurao za  sve sudionike pohoda. Na Antunovskom pikniku sudjelovalo je više  planinarskih udruga i trinaest članova našeg društva. U šest sati prohodali su oko devetnaest kilometara, te dobili zahvalnicu, brošure i bedževe PD Krndija.

Vrijedni članovi Krndije trasirali su  dužu dionicu za potrebe 28. Antunovskog piknika te je tako   članovima Sokolovca  pripala čast  prvih  koji su je pohodili. Vodič izleta je bio Dragan Davidović.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88