Izlet planinara Sokolovca na papučki predjel Ivačku glavu /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Kao i mnoge prethodne tako  i ovu prvu  svibanjsku nedjelju HPD Sokolovac organizirao je nadasve zanimljiv izlet za članove i simpatizere društva.

Plan izleta je  pohod na kontrolnu točku slavonskog planinarskog puta Ivačku glavu na  glavnom hrptu Papuka nadmorske visine 913 metara. Polazišna točka kao i uvijek  je od popularnog Ćire ispred željezničkog kolodvora u Požegi.

Nakon okupljanja i prebrojavanja grupa od 36 odvažnih planinara kreće  auto posadama put  Velike u 8:30 sati. Od crkve sv. Augustina u Velikoj put ih je vodio preko  brda Pliš do skloništa Mališćak , nakon kraće stanke nastavili su laganim tempom do Orahovih voda gdje je bio  prvi duži odmor.

-Zbog zahtjevnosti rute manja grupica  u dogovoru s vodičem odlučuje propustiti uspon na Ivačku glavu i kreće odmah prema izvoru Veličanke, a ostatak družine  kreće  prema vrhu Ivačka glava u davnini poznat kao i vrh Klinovac odakle dalje nastavljamo  prema izvoru Veličanke. Spuštajući se strmim padinama kroz nisko raslinje   stižemo do izvora Veličanke gdje nas veselo  i uz pjesmu dočekuje ostatak grupe – kaže predsjednik HPD Sokolovac Bruno Horvat i dodaje da je druženje nastavljeno u popularnom restoranu Čiča Mata. Dužina rute  bila je oko 18 kilometara, a trajanje sedam sati s odmorima. Vodič  izleta bio je neumorni Dragan Davidović.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88