Izlagao je u Njemačkoj, Egiptu, Rumunjskoj.. .

Autor: V.M.

Saf1mPLETERNICA – Za one koji prate zbivanja u svijetu fotografije ime Pleterničanina Tomislava Safundžića itekako je poznato ali, za ‘obične’ građane baš i ne. Samozatajni Tomislav o sebi nerado priča a njegove fotografije mogle su se vidjeti tek na skupnim izložbama u Pleternici i Požegi. No, daleko od javnosti u svom kraju Tomislav niže priznanje za priznanjem, nagradu za nagradom…

– Ne znam koliko imam nagrada, ne brojim ih. Na natječaje se javljam tako..da se održim u formi – kratko je kazao Tomislav.

safmFotografijom kao hobijem Tomislav se intenzivnije počeo baviti prije četiri-pet godina, iako je, kaže, s ‘idiotom’ po Pleternici i okolici fotografirao još kao klinac. Jedno vrijeme Tomislav je čak bio i predsjednik pleterničkog fotokluba pri udruzi Oppidum no, onda su ga obveze na studiju računarstva više vezale za Osijek i njihov fotoklub. U Osijeku je Tomislav imao i samostalnu izložbu, kao i u Našicama. Njegove fotografije proteklih su godina osvajale nagrade na više međunarodnih natječaja, viđene su i u Palači pravde u Strasbourgu….no, zadržimo se na nekoliko posljednjih priznanja. Tomislav je osvojio prvo mjesto na natječaju i izložbi “Kreativni pejzaž – Zima” u organizaciji Fotogarda. Dobio je 1000 kuna, voucher u iznosu od 1.000 kuna za upis u program obrazovanja Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri, punjač, punjive baterije…S osječkim fotoklubom izlagao je u Rumunjskoj a dobio je pohvalu i za za kolekciju fotografija na XX. izložbi fotografije autora Osječko-Baranjeske županije. Nadalje, njegove dvije fotografije našle su se na međunarodnom salonu i izložbi Alexandria Salon for Petite Photography u Ekiptu a tri Tomislavove fotografije viđene su i na njemčkom međunarodnom salonu i izložbi German International DVF-Photocup..

Tomislavu je posebno drago prvo mjesto na natječaju Fotogard-a “Kreativni pejzaž”. Još draže mu je obrazloženje povjerenstva u kojemu se kaže: “Smiraj dana Tomislava Safundžića, iako odstupa od prikaza pejzaža na kakav smo navikli, na kreativan način progovara o prevladavajućem odnosu ljudske vrste prema okolišu. Naime, većina još uvijek smatra da je ljudska vrsta apsolutni gospodar planete koju vidimo kao naše igralište što je autor uspješno prikazao korištenjem efekta minijature dok boje i neoštra područja sugeriraju toplu i nesigurnu budućnost koja nas očekuje.”

saf9mOvo ljeto Tomislav je proveo malo u Pleternici, malo na moru..i naravno, fotografirao.

– Pejzaži su moji glavni motivi..i u Osijeku, i u Pleternici i sada dok sam bio na Pagu. Ujutro rano i naveče kasno, izlazak i zalazak sunca…volim fotoaparatom ‘uhvatiti’ taj ‘zlatni sat’ – kazao je Tomislav.

Inače, Tomislav je svoje fotografije poslao na još nekoliko natječaja i rezultati se tek očekuju. Isto tako, njegove fotografije počele su se i kupovati: za reklame, web stranice….

– Nešto se zaradi, fotografija sada nije samo moj hobi ali, puno ulažem u novu opremu koja je jako skupa – kazao je na kraju Tomislav. Što se tiče planova, dodao je, računarstvo neće zapustiti a za fotografiju će uvijek naći vremena! A jednom, nada se, da će biti prilike svoje fotografije izložiti i u Pleternici! Ili možda Požegi?

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot