Izjava Školskog odbora požeške Gimnazije potaknuta istupima prof. Danijela Zubčevića

Autor: Požega Portal

Gimnazija-u-Požegi-SmallPOŽEGA – U redakciju smo primili Izjavu Školskog odbora Gimnazije Požega o situaciji u Školi potaknutoj ponašanjem prof. Danijela Zubčevića koju prenosimo u cijelosti:

Školski odbor Gimnazije, Požega

Dr. Franje Tuđmana 4/A

34 000 Požega

  IZJAVA ŠKOLSKOGA ODBORA 

o situaciji u Školi potaknutoj ponašanjem prof. Danijela Zubčevića

            Danijel Zubčević profesor je fizike i matematike u Gimnaziji u Požegi. U zadnjih nekoliko mjeseci Školskom je odboru stiglo više pritužbi na njegov rad i ponašanje.

             Veći dio profesora Nastavničkoga vijeća žalio se na uznemiravanje zbog poruka koje je profesor slao u traganju za  svojim istomišljenicima, a poruke su stizale najčešće u njihovo slobodno vrijeme. Poruke koje je primala predsjednica Školskoga odbora bile su mnogo učestalije i nisu prestajale stizati ni za vrijeme godišnjih odmora. Optužbe profesora Zubčevića o inertnosti, tromosti i nepoduzimanju pravovremenih radnji koje su u nadležnosti Školskoga odbora netočne su i zlonamjerne. Zajednički je stav ovoga Tijela:

                -sve što je poduzela predsjednica Školskoga odbora, a kasnije i njezin zamjenik bilo je pravovremeno i zakonito te Školski odbor podržava sve poduzete radnje

                -svaka odluka ovoga Tijela donesena je dogovorno i jednoglasno

           –Školski odbor osuđuje neargumentirano i svjesno širenje netočnih  informacija profesora Zubčevića o  Školskome odboru – posljednja je bila ona o neodržavanju zakazanoga Školskog odbora  3. rujna 2015.g., što je objavio Portal 034 ( sjednica je održana po predviđenome dnevnom redu sa šest od sedam prisutnih članova )

          Na adresu Školskoga odbora stigla je i prijava roditelja koji traži zaštitu za učenike koji su potpisivali peticiju s već pripremljenim tekstom, a na zahtjev profesora Zubčevića koji je očekivao nadzor za svoj rad.  Kako je većina učenika maloljetna, traženje potpisa bez znanja roditelja nezakonito je i u suprotnosti sa stavom Škole da učenici ne smiju biti izloženi bilo kojem pritisku koji je izvan njihovih školskih obveza.

          Ponašanje profesora Zubčevića bilo je i predmet dvaju zaključaka Etičkoga povjerenstva Gimnazije s kojima je upoznat i Školski odbor. Oni se odnose na profesorovo neprofesionalno ponašanje na županijskom natjecanju iz fizike i već spomenuto prikupljanje učeničkih potpisa.

Zbog svega što je navedeno Školski odbor smatra da mjerodavne institucije moraju reagirati kako bi se Škola mogla u potpunosti posvetiti svojoj temeljnoj zadaći- odgoju i obrazovanju.

                                                                                                           ŠKOLSKI ODBOR GIMNAZIJE U POŽEGI

Izjavi Školskoga odbora Gimnazije potrebno je dodati i niz činjenica  koje otkrivaju kako se iz postupaka prof. Danijela Zubčevića u okviru škole i izvan nje vidi kako se radi o čovjeku:

-koji je sklon fizičkom obračunavanju što je bio slučaj i u lipnju 2013. kada je sudjelovao u obiteljskom sukobu na javnom mjestu i zbog čega je noć proveo u pritvoru

-koji je više puta putem mobilnog telefona i SMS poruka prijetio članovima  obitelji i ravnatelju škole, što je i prijavljeno policiji

-protiv kojega je podneseno niz prijava za obiteljsko nasilje i prijava za klevetu i nametljivo ponašanje

-koji je prijetio članovima Povjerenstva nakon spomenutog Županijskog natjecanja i zbog čega mu je uručeno Upozorenje na obveze iz radnog odnosa u svezi s mogućnošću otkaza ugovora o radu

-koji je više puta bio na javnom mjestu i u nazočnosti učenika pod vidnim utjecajem alkohola i neprilično se ponašao.

Vjerujemo kako će osim Škole,  po nekim od ovih pitanja  djelovati i odgovarajuće institucije i sankcionirati ovakvo ponašanje.

Ovu Izjavu uz saznanja škole o neprihvatljivom ponašanju prof. Zubčevića u Školi i izvan nje, Školski odbor Gimnazije Požega dostavio je mjerodavnim službama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te osnivaču škole.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: