Izjava Školskog odbora požeške Gimnazije potaknuta istupima prof. Danijela Zubčevića

Autor: Požega.EU

Gimnazija-u-Požegi-SmallPOŽEGA – U redakciju smo primili Izjavu Školskog odbora Gimnazije Požega o situaciji u Školi potaknutoj ponašanjem prof. Danijela Zubčevića koju prenosimo u cijelosti:

Školski odbor Gimnazije, Požega

Dr. Franje Tuđmana 4/A

34 000 Požega

  IZJAVA ŠKOLSKOGA ODBORA 

o situaciji u Školi potaknutoj ponašanjem prof. Danijela Zubčevića

            Danijel Zubčević profesor je fizike i matematike u Gimnaziji u Požegi. U zadnjih nekoliko mjeseci Školskom je odboru stiglo više pritužbi na njegov rad i ponašanje.

             Veći dio profesora Nastavničkoga vijeća žalio se na uznemiravanje zbog poruka koje je profesor slao u traganju za  svojim istomišljenicima, a poruke su stizale najčešće u njihovo slobodno vrijeme. Poruke koje je primala predsjednica Školskoga odbora bile su mnogo učestalije i nisu prestajale stizati ni za vrijeme godišnjih odmora. Optužbe profesora Zubčevića o inertnosti, tromosti i nepoduzimanju pravovremenih radnji koje su u nadležnosti Školskoga odbora netočne su i zlonamjerne. Zajednički je stav ovoga Tijela:

                -sve što je poduzela predsjednica Školskoga odbora, a kasnije i njezin zamjenik bilo je pravovremeno i zakonito te Školski odbor podržava sve poduzete radnje

                -svaka odluka ovoga Tijela donesena je dogovorno i jednoglasno

           –Školski odbor osuđuje neargumentirano i svjesno širenje netočnih  informacija profesora Zubčevića o  Školskome odboru – posljednja je bila ona o neodržavanju zakazanoga Školskog odbora  3. rujna 2015.g., što je objavio Portal 034 ( sjednica je održana po predviđenome dnevnom redu sa šest od sedam prisutnih članova )

          Na adresu Školskoga odbora stigla je i prijava roditelja koji traži zaštitu za učenike koji su potpisivali peticiju s već pripremljenim tekstom, a na zahtjev profesora Zubčevića koji je očekivao nadzor za svoj rad.  Kako je većina učenika maloljetna, traženje potpisa bez znanja roditelja nezakonito je i u suprotnosti sa stavom Škole da učenici ne smiju biti izloženi bilo kojem pritisku koji je izvan njihovih školskih obveza.

          Ponašanje profesora Zubčevića bilo je i predmet dvaju zaključaka Etičkoga povjerenstva Gimnazije s kojima je upoznat i Školski odbor. Oni se odnose na profesorovo neprofesionalno ponašanje na županijskom natjecanju iz fizike i već spomenuto prikupljanje učeničkih potpisa.

Zbog svega što je navedeno Školski odbor smatra da mjerodavne institucije moraju reagirati kako bi se Škola mogla u potpunosti posvetiti svojoj temeljnoj zadaći- odgoju i obrazovanju.

                                                                                                           ŠKOLSKI ODBOR GIMNAZIJE U POŽEGI

Izjavi Školskoga odbora Gimnazije potrebno je dodati i niz činjenica  koje otkrivaju kako se iz postupaka prof. Danijela Zubčevića u okviru škole i izvan nje vidi kako se radi o čovjeku:

-koji je sklon fizičkom obračunavanju što je bio slučaj i u lipnju 2013. kada je sudjelovao u obiteljskom sukobu na javnom mjestu i zbog čega je noć proveo u pritvoru

-koji je više puta putem mobilnog telefona i SMS poruka prijetio članovima  obitelji i ravnatelju škole, što je i prijavljeno policiji

-protiv kojega je podneseno niz prijava za obiteljsko nasilje i prijava za klevetu i nametljivo ponašanje

-koji je prijetio članovima Povjerenstva nakon spomenutog Županijskog natjecanja i zbog čega mu je uručeno Upozorenje na obveze iz radnog odnosa u svezi s mogućnošću otkaza ugovora o radu

-koji je više puta bio na javnom mjestu i u nazočnosti učenika pod vidnim utjecajem alkohola i neprilično se ponašao.

Vjerujemo kako će osim Škole,  po nekim od ovih pitanja  djelovati i odgovarajuće institucije i sankcionirati ovakvo ponašanje.

Ovu Izjavu uz saznanja škole o neprihvatljivom ponašanju prof. Zubčevića u Školi i izvan nje, Školski odbor Gimnazije Požega dostavio je mjerodavnim službama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te osnivaču škole.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot