Izgubljen na Dilj gori: U večernjim satima HGSS u šumi tražio planinara

Autor: DK

POŽEGA /DILJ GORA/ – Sinoć u večernjim satima na dežurni telefon stanice HGSS-a Požega stigla je dojava o izgubljenom planinaru na Dilju. Budući da je zbog mraka, niskih temperatura i otežanog signala na mobilnom uređaju te sumnje na ozljedu u potragu se uključuje 7 članova požeškog HGSS-a stanice Požega i 3 člana stanice Slavonski Brod.

Brzom koordinacijom HGSS-a, DUZS Područnih ureda za zaštitu i spašavanje 112 Požega-S.Brod te OKC-a Slavonski Brod, osoba je pronađena, bez ozljeda i u dobrom stanju.

-Dobili smo dojavu u 19,40 o izgubljenom planinaru na Dilj Gori. Odmah smo krenuli u akciju iz Požege sa sedam naših članova, a na teren su krenula i tri člana iz susjednog Slavonskog Broda. U pripravnosti je bilo još naših pet kolega i potražni pas. Prvo smo počeli sa pretraživanjem planinarskih staza i makadamskih cesta, a u međuvrmenu smo pokašli locirati mobilni uređaj tog planinara što smo u konačnici i uspjeli. Locirali smo područje gdje se nalazi tako da je sve dobro završilo. Potragu smo završilo oko ponoći – rekao nam je pročelnik požeškog HGSS-a Josip Kraker.

/Foto: Fb HGSS Požega/

 

 

 

 

Komentiraj: