Izgradnja veličkog Eko kampa u samoj završnici (FOTO)

Autor: DK

VELIKA – Radovi na izgradnji Eko kampa u Velikoj pri samom su završetku za koji je Park prirode Papuk osigurao nepovratna strana novčana sredstva.

Podsjetimo, vrijednost investicije je 2,8 milijuna kuna koja se u cijelosti financiraju stranim sredstvima UNDP-a iz Globalnog fonda za okoliš (GEF) kroz projekt PARCS. Radovi su započeti početkom ožujka i završavaju se u planiranim okvirima.

-Kao što ste i vidjeli radovi su pri samom završteku, ostalo je još nešto sitno za napraviti. Vrlo smo zadovoljni i vjerujemo kako će ovaj kamp donijeti svim našim posjetiteljima novi sadržaj, novi način i mogućnost višednevnog boravka u parku. Znamo da u cijeloj Slavoniji nema niti jedan takav kamp i ovo će biti prvi kamp istočno od Zagreba koji će omogućiti posjetiteljima boravak u više dana u prostoru parka, mogućnost da upoznaju ljepote Papuka i njegovu kulturnu, povijesnu i geološku baštinu na način da borave prirodi i sužive se s njom. Drugo što nam je bitno je i to što u kampu planiramo organizirati višednevne radionice, boravak škole u prirodi i zapravo ovaj kamp će nam pružiti svu potrebnu infrastrukturu da taj naš plan oživi – istakla je ravnateljica Parka prirode Papuk mr.sc. Kristina Kožić i dodala kako su oni kategorizirani kao kamp odmorište te da je visoka razina usluge.

Eko kamp će prema planu imati 11 platoa za kampere-kamp kućice. Posjetitelji će u kampu imati svu potrebnu infrastrukturu i pogodnosti, svaka kamp kućica će imati svoju infrastrukturu, priključna mjesta za električnu energiju i vodu. Tu su i tuševi, sanitarni čvor, mala kuhinja te sve ono što je potrebno kako bi boravak u prirodi bio što ugodniji. Kamp ima i bio pročišćivač tako da će sve biti ekološki, a biti će postavljeni i solarne ploče za toplu vodu.

Što se tiče popunjavanja mogućih kapaciteta u kampu već se stupilo u kontakt sa Hrvatskom udrugom kampera s kojom se od prošle godine razgovara koja je upoznata, njihovi čelnici o početku i završetku radova na kampu koji je za sada jedan jedini u Slavoniji.

Ravnateljica Kožić ističe kako se intenzivno radi na promidžbi kampa, kako prema domaćim tako i inozemnim kampistima.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: