Izgradnja kanalizacijske mreže u Treštanovcima pri kraju

Autor: DK

TREŠTANOVCI – Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Treštanovcima izvode se prema planu a završetak istih mještani nestrpljivo očekuju. Za općinu Jakšić je to kapitalni projekt koji je prošao kroz IPARD Program, Mjera 301.

Treštanovci imaju 252 stanovnika, 112 domaćinstava, duljina kanalizacijske mreže je 3250 metara, spaja se na kanalizacijski sustav naselja Eminovci i njihov biopročistač. Kanalizacija je kombinacija gravitacijskog i tlačnog sustava s jednom crpnom stanicom.

– Prva procijenjena vrijednost investicije je bila 5,4 mil kuna što se na kraju svelo na nešto manje od 2,9 milijuna kuna. Po postupku javne nabave izabran je najpovoljniji ponuditelj, Brodska Posavina d.d. iz Slavonskog Broda.  Radovi su u punom jeku čiji dovršetak u narednih dvadesetak dana očekuje. Planiramo da ćemo ishoditi uporabnu dozvolu do kraja tekuće godine tako da bi se zaokružila kompletna cjelina izgradnje na zadovoljstvo svih nas – rekao nam je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Svi stanovnici imaju mogućnost spajanja na kanalizacijsku mrežu. Svi kućni priključci se rade odmah i sjedne i s druge strane jer se pri izgradnji vrše potrebna bušenja ispod ceste i pružaju cijevi za priključak.

Da općina Jakšić ima potporu kakvu zaslužuje uz izgradnju i dovršetak izgradnje Dječjeg vrtića i odvojka ulice Stjepana Radića bilo bi još projekata. Zbog nedovoljno financijskih sredstava u proračunu radi se onoliko koliko se mogu određeni projekti financijski pokriti. 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: