Izbornik Zlatko Dalić, košarkaš Franjo Arapović i trener Hajduka Damir Burić najavili početak radova u vinogradima Krauthaker /FOTOGALERIJA/

Ovogodišnje Vincelovo u Vinogradarstvu i podrumatstvu  Krauthaker u Kutjevu bilo je prvorazredni medisjki događaj. Na toj manifestaciji okupilo se nekoliko stotina uzvanika iz svih krajeva Hrvatske, susjednih država i mnogih dijelova Europe. Osim obitelji Krautaker i Grgić, rodbine, prijatelja i poslovnih partnera, bile su i brojne poznate ličnosti iz političkog, društvenog i kulturnog života. U središtu pažnje bili su Zlatko Dalić, izbornik nogometne reprezentacije RH, Franjo Arapović, poznati bivši košarkaš i Damir Burić, aktualni trener splitskog Hajduka.

Blagoslov vinograda te simbolično orezivanje loze bilo je u prvom planu proslave. Na taj način najavljuje se početak radova u vinogradu, a od nebeskog zaštitnika sv. Vinka se očekuje zaštita i pomoć u vinogradu. Ovaj ceremonijalni dio je obavljen u vinogradu ispred podruma. Blagoslov je udijelio kutjevački župni vikar, velečasni Dejan Ilić u nazočnosti župnika Marjana Đukića. Lozu su uz obitelj Krauthaker i Grgić orezivali vinski kumovi podruma Krauhtaker, te nekolicina vinogradara, poslovnih partnera i košarkaš Franjo Arapović.

Druženje je nastavljeno uz glazbu i pjesmu za koju su se Stjepan Jeršek Štef, tamburaši Rubata iz brodskog kraja i Sitnog veza iz Osijeka, Zlatna dolina iz Požege, klapa Kuluri iz Zagreba i Pjevačka skupina iz Bekteža. Kao i svaki puta pripremljeno je obilje hrane, pića i slastica. Za izdvojiti je kobasicu kuhanu u crnom vinu, dalmatinski pršut star tri godine, vinogrdarski ćevap, te jela koja su pripremali gosti sa Jadrana, a riječ je o specijalitetima od škampi, ribe i plodova mora.

Uz desetak mladih vina pila su se i vrhunska vina starijih godišta.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment