Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
LOVAČKA UDRUGA „TRČKA“ IZ PLETERNICE

Izborni dan iskoristili za druženje: Ugostili kolege iz banjalučkog kraja

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. MIRKOVIĆ

Članovi Lovačke udruge „Trčka“ iz Pleternice neradni izborni dan iskoristili su za druženje. Osim prijatelja iz požeškog kraja pozivu se odazvala i manja grupa iz banjalučkog kraja, mjesta Čelinca. Uglavnom je riječ o onima koji im pomažu u radu i uređenju lovačke kuće i gatera za divlje svinje što su počeli graditi odmah nakon osnivanja udruge prije četiri godine na predjelu Starac na Požeškoj gori gdje je druženje i održano.


Zanimljivo je da su odustali od klasične lovačke gastro ponude od divljači već su pripremili jela od ribe. To im nije bilo teško jer gotovo polovica članstva osim što su lovci i ribiči.Tako je Željko Mitrović zvani Tetak, inače osvajač niza prvih mjesta na fišijadama diljem Slavonije, kuhao to ljuto jelo od četiri vrste ribe: soma, smuđa, šarana i malo štuke. Zdravko Uremović Trpko pohao je soma i smuđa, a Alen Ergović Glavonja i brat mu Mario pekli su šaranske polovice na štapu na otvorenoj vatri. Zoran Klapšić Klapšo bio je zadužen za pripremu pastrve na roštilju. Uz izvanrednu domaću šljivovicu pile su se i vrhunske graševine vinogradara iz kutjevačkog i pleterničkog vinogorja.


Josip Mogušar,predsjednik najmlađe lovačke udruge u Požeškom kraju, zvani Kolumbo koji inače sve zna, dočekivao je goste i nije krio zadovoljstvo odazivom. Doznali smo da prostor koji je bio gusta šikara iskrčili su i uređivali dobrovoljnim radom i pomoću teških strojeva dolazeći tu gotovo svakodnevno nakon obaveza na radnim mjestima. Predstoji još dosta posla jer žele urediti okoliš, te ograditi cijelu površinu zemljišta koju posjeduju.


Drženje, kao i sva do sada, proteklo je u dobroj atmosferi uz poneku partiju karata i pjesmu.

Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.