Požega.eu

Izbjeglice stižu i u požeški kraj – mogu li se smjestiti u napuštene kuće?

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Izbjeglice stižu i u požeški kraj – mogu li se smjestiti u napuštene kuće? Požega.eu | Izbjeglice stižu i u požeški kraj – mogu li se smjestiti u napuštene kuće?

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Sudeći po pisanju medija izbjeglice iz ratom zahvaćene Ukrajine bježeći od tamošnjih sukoba stigli su i u našu zemlju, pa i na pojedina područja Požeško-slavonske županije.

Prema sadašnjim saznanjima za njih je predviđen i priprema smještaj u hostelima, te većim dvoranama koje bi se preuredile za tu namjenu.

Putem Facebook stranice Pokrenimo Ruševo pozvani su svi prijatelji i dobronamjerni ljudi da se uključe u ovu akciju pomoći  u granicama svojih mogućnosti.

Predložili su da se ponude napuštene seoske kuće diljem Slavonije, a naročito u općinama koje su raseljene tijekom posljednjih desetljeća. To su u požeškom kraju odnosi na područje brestovačke, veličke i čaglinske općine, ali i drugih krajeva.

Za ovu humanu namjenu mogle bi poslužiti i kuće koje je naša država obnovila nakon ratnih djelovanja, a sada u njima nitko ne stanuje.

Istina prehrana i ostale logističke potrebe za izbjeglice lakše je organizirati u zajedničkim objektima gdje se mogu smjestiti.

Imajući u vidu organiziranost udruge Veličanka iz Velike, koja obrocima svakodnevno pojedinačno opskrbljuje više stotina uglavnom starih osoba širom Požeštine  dostavljajući im  na njihove kućene adrese, sigurno je da i smještaj izbjeglice u obiteljskim kućama može biti dobro privremeno rješenje.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.