Izašla šesta knjiga autora novinara Jelenka Topića

PRVU KNJIGU NAPISAO JE DALEKE 1979. GODINE

POŽEGA – Devet desetljeća LD “Slavuj” Gaj naziv je najnovije šeste po redu knjige koju je napisao požeški novinar Jelenko Topić. Nakladnik te knjige je Lovačko društvo „Slavuj“iz Gaja pokraj Lipika koje u lipnju ove godine slavi svoj veliki jubilej osnivanja.

Prošle godine objavljena mu je knjiga Osamdeset godina LD “Vranovac” Vetovo, a nakladnik joj je istoimeno Lovačko društvo za uzgoj, zaštitu i lov divljači iz Vetova.
Nadalje prije pet godina napisao je inače svoju prvu knjigu iz oblasti povijesti lovstva požeškog kraja. To je monografija Osamdeset godina Lovačkog društva “Papuk” Biškupci 1933.-2013. koju je objavilo to društvo.

Još jedna njegova autorska knjiga vezana je uz biškupački kraj i to
KUD “Šijaci” Biškupci od “Seljačke sloge” do danas , objavljena 2009. godine u nakladi toga KUD-a.

Prije toga objavljene su mu još dvije knjige također povijesne tematike. Prva daleke 1979. „Pola stoljeća nogometa u Velikoj NŠK Velika-NK Papuk 1929.-1979.“, te druga 1985. godine pod nazivom „40 godina IMK Sloga“.

Pored toga u zajedništvu s drugim autorima Jelenko Topić je napisao dijelove knjiga „Spin valis“ 1985. godine i „Oroplet“ iste godine, te 2016. godine „Sedamdeset godina nogometa u Vidovcima i Dervišagi“.
Zanimljivo je da je za sve Topićeve knjige fotografije radio njegov dugogodišnji suradnik poznati požeški fotoreporter Duško Mirković.

Uz sve ovo Topić je od 1986. do zaključno 1989. godine bio glavni i odgovorni urednik strip-magazina „Patak“ tiskanog u 10 tisuća primjeraka koji se plasirao na tržištu bivše države. Nakladnik je bio klub novinara „Požega press“, kroz te četiri objavljeno je 18 brojeva, a „Patak“ je za to vrijeme dobio brojna društvena priznanja na svim razinama uključujući i novčanu potporu za izlaženje.

Od 1993. godine do danas Jelenko Topić je urednik „Požeškog pučkog kalendara“ koji redovito izlazi u Požegi na razmeđu dviju godina.

Foto: Arhiva, pozega.eu

0 Comment