Izabrani čelnici HDZ-a zahvaljuju biračima uz obećanje da neće iznevjeriti njihovo povjerenje

Autor: S.P.

“Želim zahvaliti svim biračima koji su izašli na jučerašnje izbore i dali glas bilo kojoj političkoj opciji, no posebno zahvaljujem biračima koji svoje povjerenje poklonili Hrvatskoj demokratskoj zajednici. To povjerenje nećemo iznevjeriti i znat ćemo opravdati,” naglasio je na konferenciji za novinare čelnik požeško-slavonskog HDZ-a i novi gradonačelnik Požege dr. Željko Glavić.

Čelnici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije nakon izbornog dana i neslužbenih, ali potpunih rezultata državnog izbornog povjerenstva održali su danas knferenciju za novinare. Uz predsjednika dr. Željka Glavića i dopredsjednicu Antoniju Jozić sudjelovali su i članovi odbora Zdravko Mandić, Ivica Kovačević, Mile Pavičić, Ferdinand Troha i Marija Šarić ujedno i pobjednički kandidati na izborima.

Hrvatska demokratska zajednica u Požeško-slavonskoj županiji ostvarila je izvanredan rezultat i dobila županicu, pet gradonačelnika (Požega, Kutjevo, Pakrac, Lipik i Pleternica) te četiri načelnika (Kaptol, Jakšić, Čaglin i Brestovac, dok za jednog načelnika (Velika) ide u drugi krug.

“Želio bih najprije zahvaliti svim biračima koji su izašli na jučerašnje izbore i dali glas bilo kojoj političkoj opciji, naravno posebno zahvaljujem biračima koji svoje povjerenje poklonili Hrvatskoj demokratskoj zajednici. To povjerenje nećemo iznevjeriti i znat ćemo opravdati,” naglasio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije i budući gradonačelnik Požege dr. Željko Glavić uz zahvalu svima koji su sudjelovali u predizbornoj kampanji i ostvarenom rezultatu. “Ovo nije pobjeda nas kandidata, ovo je pobjeda Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije, svih njenih članova, posebice onih koji su aktivno odradili ovo predizborno vrijeme,” dodao je Glavić.

Zahvalu biračima uputila je i dopredsjednica Županijskog odbora HDZ-a i buduća županica Antonija Jozić. “Izbori su festival demokracije i voljom birača u Požeško-slavonskoj županiji izabran je kontinuitet, nastavak rada Hrvatske demokratske zajednice. Podsjetit ću da smo na imali 11 od 11 i vjerujem da će se u drugom krugu taj izborni uspjeh ponoviti. Čestitam svim kolegicama i kolegama, načelnicima i gradonačelnicima i gradonačelnicama na izvrsnim rezultatima. Nastavljamo dalje jednakom snagom, jednakim entuzijazmom i žarom raditi na razvoju naše županije. Ono što smo govorili u protekla dva tjedna naš je izborni program. Prošli smo kroz gradove i općine, dali smo konkretan i realno utemeljen izborni program i evo, vjerujem kako su birači to prepoznali i honorirali ovako velikim brojem glasova. Naravno, taj veliki broj glasova je velika je odgovornost, čast i obveza i meni i nama svima u našem radu. Ono što smo radili četiri protekle godine, nastavati ćemo raditi i dalje. Na raspolaganju su izvrsna i ogromna sredstva iz fondova Europske unije – kampanja je bila pod sloganom “sad je bitno”, bitno je iskoristiti ta sredstva, bitno je da su građani odabrali nastavak kontinuiteta i EU fondova i razvoja gospodarstva te socijalnog segmenta naših programa,” naglasila je Jozić.

Hrvatska demokratska zajednica na izbore uvijek izlazi s rezultatima rada u prethodnom razdoblju, s konkretnim programima za buduće razdoblje. To smo činili i sada – odradili smo korektnu, čistu kampanju, bavili smo se svojim programom, obraćali smo se svim biračima, a pod mojim sloganom “očekuj više” dali smo smjer i vjeru da naša Požeško-slavonska županija može više i bolje – i po pitanju gospodarstva, i po pitanju društvene infrastrukture i po pitanju zapošljavanja, EU fondova i svega što mora biti utkano u ukupan razvoj. Vjerujem kako su upravo to birači prepoznali,” dodala je Jozić. Komentirala je i uvjerljivu pobjedu stranačke kolegice i njene dugogodišnje suradnice Marije Šarić koja je tako postala nova gradonačelnica u Pleternici.

“Vrlo je važno da se i u Pleternici nastavi kontinuitet. Gradonačelnica Marija Šarić ostvarila je uvjerljivu pobjedu od 62 posto u prvom krugu, a isto tako i većinu u Gradskom vijeću Grada Pleternice. Ono što je činila u posljednjih osam godina kao direktorica Poduzetničkog centra u Pleternici, sudjelovala u svim projektima koje smo radili i kojima smo gradili grad Pleternicu, ona će to uspješno nastaviti dalje, a birači su to prepoznali,” rekla je Jozić.

Dr. Željko Glavić osvrnuo se i na političku situaciju u Požegi koja je prethodila ovim izborima. “Već prije izbora, promjenom stranačkog vodstva u Požegi odredili smo se prema nekim problemima. Osjetili smo da je dosta te da građani, birači od nas očekuju temeljite promijene, nove ljude koji uz sebe nemaju nikakvih mrlja, koji su stručni i koji su jamstvo budućeg razvoja grada. Na ovim izborima ponudili smo upravo nove, mlade, obrazovane ljude koji su bili spremni dati svoje ime i uložiti svoj trud da ovu situaciju u Požegi dovedemo na razinu koja je primjerena gradu poput Požege. Po rezultatu ovih izbora- u tome smo uspjeli. Ovaj rezultat nama je i velika obveza da naročito pazimo i u ovom mandatu odgovorno obavljamo javne dužnosti na koje smo izabrani i za koje smo dobili povjerenje.” Posla je puno, a profilirali su se i prioriteti, dodao je Glavić.

“U budućem mandatu prioritet će biti gradsku upravu, institucije i komunalna poduzeća dovesti na razinu na kojoj će služiti građanima na najbolji i najracionalniji način- racionalizacija je neophodna i to će biti prvi posao. HDZ je u svojoj politici na jedno od najvažnijih mjesta stavio kontinuitet i moramo se brinuti da nastavimo sve što je dobro, sve započete projekte završit ćemo, ali paralelno otvoriti i nove. Ima puno tema na kojima možemo novim i dobrim projektima kandidirati se za EU sredstva i riješiti niz problema u gradu. Na prvom mjestu su problemi mladih i stambeno zbrinjavanje i zapošljavanje i tu ćemo pružiti potporu svim obrtnicima i poduzetnima kako bi bolje poslovali i otvarali nova radna mjesta, ali i kroz programe stipendija i poticaja stambenog zbrinjavanja. Brinut ćemo i o izgledu grada jer jedan od započetih projekata je rekonstrukcija središnjeg Trga Sv. Trojstva. Imamo 21 idejno rješenje, stavit ćemo na javnu raspravu i vidjeti što građani misle te u sinergiji struke i mišljenja građana izabrati najkvalitetnije. Bit će tu puno programa i u sportskoj infrastrukturi te u socijalnim pitanjima, puno je još tema pred nama i jasno je da ćemo imati u narednim godinama pronalaziti najbolja rješenja za daljnji razvoj u svima segmentima.” naglasio je Glavić.

Požeško-slavonska županija, zaključno je naglasila buduća županica Jozić, ima prirodne ali i druge potencijale koji jamče da se doista može – očekivati više.

“Podsjetit ću da je ispred Požeško-slavonske županije u Plan za oporavak i otpornost već prijavljeno preko dvije milijarde kuna vrijednih projekata koji se planiraju financirati fondovima EU. U ove četiri godine financirali smo milijardu i 600 milijuna kuna, sada smo prijavili dvije milijarde, a tih projekata ima još. To su samo projekti koji su se uklopili u Nacionalni plan oporavka i projekti za koje smo uvjereni da će se realizirati u sljedeće četiri godine. Tu ću pribrojati i sve projekte koje imaju gradovi i općine u našoj županiji kojih je isto tako veliki broj. Ako smo u prethodne četiri godine mogli ostvariti okvire za razvoj gospodarstva, da se unatoč korona krizi koja nas je zadesila prošle godine ipak otvori 1500 novih radnih mjesta, uistinu ne vidim razloga zašto to ne bi bilo i u sljedeće četiri godine. Naravno, ključni dio našeg programa je ravnomjerni razvoj Požeško-slavonske županije, ali i Požega kao gospodarska snaga naše županija i jedan od prvih poteza mene kao županice bit će upućivanje zahtjeva Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU da se grad Požega i okolice uvrste i dobiju ITU mehanizam. To konkretno znači, jedan fond koji će moći koristiti isključivo grad Požega i Požeština kako bi se dalje razvijali. To danas ima u Hrvatskoj manji broj gradova i vjerujem kako to možemo dobiti i za Požegu,” zaključila je Jozić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88