Ivo Enjingi vitalan i u devetom desetljeću života /FOTO/

Autor: D.K.

Poznati vinar Ivo Enjingi iz Hrnjevca zbog mjera epidemije Covida-19 tradicionalnu proslavu  rođendan obavio je skromnije. Slavio je 81. rođendan i za razliku od prijašnjih godina kada je na proslavama bilo više stotina uzvanika iz cijele Hrvatske i inozemstva ovoga puta ih se okupilo samo pedesetak, uglavnom, prijatelji i poslovni partnera iz Požeštine. Gotovo svi  uzvanici su cijepljeni jednom ili dva puta.

Program obilježavanja prve godine Enjingijevog života u devetom desetljeću bio je bogat. Svečano je otvorena nadstrešica i vanjskli dio novoizgrađenog podruma. Također, u rad je pušteno teretno dizalo koji povezuje podrum s nadzemnim dijelom. To je obavio Branko Šutalo, vlasnik požešeke tvrtke Promet, koja je bila izvođač radova.

Večera uz  obilje domaćih specijaliteta počevši od hladnih narezaka i sireva, pa do vruće janjetine i odojka s ražnja. Rezana je i  slavljenička torta.

Sve je to popraćeno degustacijama vina s kojima je Enjigi zadnjih  goodina osvojio brojna priznanja u domovini i inozemstvu. Posebno je predstavljeno vrhunsko vino rajnjski rizlig izborne berbe iz 2008. godine koji je napunjen u boce i uskoro će se pojaviti  na tržištu.

Za veselu atmosferu pobrinuli su se glazbenici tamburaškog sastava Srca bećarskog pojačani violinistom Stankom Kneževićem iz Donje Motičine i članom tamburaškog sastava Stravijana. Enjingi je pozdravljajući uzvanike poručio da se osjeća izuzetno dobro i zdravo. To postiže  napornim radom i dobrom prehranom uz pijenje kvalitetnih vina. Zahvalio je svojim vrijednim radnicima bez kojih bi bilo teško proizvoditi vrhunska vina. Proslava je uz pjesmu i ples potrajala do sitnijih sati, u granicama dozvoljenog.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88