IVANJSKI KRIJES U POŽEGI: Čast da ga zapali imat će Miss Županije

Autor: DK

Stari požeški običaj, zabilježen još  davne 1739. godine u Kempfovoj  monografiji –  Ivanjski krijes kao dobrodošlica ljetu, bit će održan i ove godine  21. lipnja na Trgu Sv. Trojstva. Zapalit će ga Miss Požeško-slavonske županije, koja će biti izabrana iste večeri.

O programu za ovaj događaj su izvijestili Darko Puljašić, gradonačelnik Grada Požege, pokrovitelja manifestacije, Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice Grada koja ga je organizirala uz Maju Vračić, vlasnicu i organizatoricu izbora Miss.

Program 21. lipnja počinje spektaklom izbora Miss na središnjem trgu u 19:30 sati. Osam kandidatkinja prošetat će pozornicom u casual  i večernjem look-u, a događaj će upotpuniti plesačice studija Marine Mihelčić.

U glazbenom programu nastupaju Slavonski trubači, a nakon paljenja krijesa, koji pripremaju članovi Gradske požeške straže uz pomoć gostiju Samoborske narodne garde, slijedi koncert Crvene jabuke. Pozdrav ljetu završava velikim vatrometom.

-Pozivam naše sugrađane na druženje uz naš tradicionalni Ivanjski krijes i program koji smo pripremili. Nadamo se kako će to biti uvod u ljetno lijepo ugodno ljeto u Požegi gdje smo se svi potrudili da uživaju i naši građani i gosti koji će doći u naš grad. Dođite stoga na Trg sv. Trojstva uživati u ljepoti – na najljepšem trgu na svijetu u najljepšem gradu na svijetu, s najljepšim djevojkama na svijetu – pozvao je gradonačelnik Puljašić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: