Ivan Demše novi predsjednik, Slobodan Jačimović zamjenik predsjednika

ČAGLIN – Nakon održanih prijevremenih lokalnih izbora jučer je konstituiran novi saziv Općinskog vijeća Čaglin i održana je prva sjednica novog saziva vijeća. Za novog predsjednika Općinskog vijeća Čaglin izabran je Ivan Demše iz redova koalicije HDZ-HSS a za zamjenika Slobodan Jačimović iz redova srpske nacionalne manjine koji je bio na listi HDZ-a – HSS-a. Glasove za izbor novih čelnika zakonodavne vlasti uz vijećnike HDZ-a i HSS-a dali su i vijećnici HNS-a i SDP-a, a suzdržana je bila nezavisna vijećnica Karmela Nuić Gaćeša.

U radu prvog dijela sjednice sudjelovala je predstavnica Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji Antonija Jurković koja je po ovlaštenju ministra uprave Arsena Bauka, u nazočnosti povjerenice Vlade RH Sanje Vukelić vodila sjednicu do polaganja i potpisivanja prisege novoizabranih vijećnika i izbora predsjednika Općinskog vijeća.

Nositelj koalicijske liste HDZ-a i HSS-a Slaven Bardač koji je trebao biti vijećnik svoje je mjesto ustupio Ivanu Demšeu koji je na kraju i izabran za predsjednika Općinskog vijeća.

Ivan Demše, predsjednik Općinskog vijeća Čaglin

Ivan Demše se vijećnicima zahvalio na izboru istaknuvši kako je izabran na zahtjevnu i odgovornu funkciju. Naglasio je kako očekuje od vijećnika, bez obzira na političku opredijeljenost, da u njima ima suradnike i da oni u njemu kao od predsjednika to mogu očekivati. Također je naglasio da će uz posao koji trenutno radi i funkciju predsjednika obavljati sa srcem i ljubavlju ne libeći se pitati za savjet i bivšeg načelnika koji ima ogromno iskustvo u radu u lokalnoj upravi.

-Tražit ću da se temeljito prije donošenja i usvajanja proračuna svima nama obrazloži svaka stavka i da se o svim bitnim pojedinostima temeljito upoznamo. Od nas se očekuje da radimo savjesno i odgovorno što imamo kao obvezu od onih koji su nas izabrali a i naša mladost, novi načelnik i njegov zamjenik, očekuje maksimalnu suradnju nas vijećnika s njima kojima trebam dati potporu u njihovom radu – rekao je novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Čaglin Ivan Demše.

Na prvoj sjednici dopunjen je i dnevni red sa dvjema točkama koje su prihvaćene a odnosile se se na donošenje Odluke o izradi strategije razvoja općine Čaglin a druga se odnosila na usvajanje Programa za predškolski odgoj i formiranje rada male škole sa 150 sati što je u obvezi prema donesenim zakonskim odredbama.

Na kraju sjednic je nezavisna vijećnica Karmela Nuić Gaćeša tražila da se do naredne sjednice dostavi temeljito izvješće o radu Komunalca jer do sada u bivšim sazivima do toga nije bilo moguće doći. Predsjednik Općinskog vijeća se obvezao da će sa direktorom Komunalca dogovoriti izradu takvog izvješća i vidjeti koliko vremena treba za to.

0 Comment

Send a Comment