“Isus u Pješačkoj“: Molitvena zajednica i glazbeni sastav prikupljaju pomoć za jednu obitelj

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Mladi požeške župe sv. Terezije Avilske u ovom predblagdanskom mjesecu provode više humanitarnih aktivnosti kako bi uoči Božića pomogli obitelji Janković iz obližnjeg sela Šeovci.

Oni su u šetališnoj zoni Požege provodili akciju pod nazivom „Isus u Pješačkoj“ čiji su nositelji bili Molitvena zajednica ove župe i glazbeni sastav „Risus“, a uskoro slijedi i humanitarni koncert.

-Okupili smo se odvdje u Pješačkoj zoni, mladi župe Sv. Terezije Avilske, molitvena zajednica “Srce Marijino” kako bi pjevali adventske pjesme, božićne, sve što mladi znaju. Uz to prodajemo pakete koje su oni pripremili, ukrasne šibe, kuhano vino, čak, palačinke i kolače, šibe s porukama evanđelja. Namjera nam je napraviti božićni ugođaj u gradu, izaći u malo javnost. Želimo kao mladi ovog grada proslaviti Isusa u gradu, pokazati kako i on može biti s nama i u Pješačkoj. Tako se i zove naša akcija “Isus u pješačkoj” i slavimo ga pjesmom. Ljudi će kupnjom svih ovih stvari pomoći jednoj obitelji, baš kao i Božićni koncert “Boži u nama” koji pripremamo 23.prosinca. – rekao je vlč. Krunoslav Sitroglavić.

Pripremili su kolače, palačinke, čaj, kuhano vino, te blagdanske ukrase koje su dijelili posjetiteljima, a oni su svojim prilozima pomagali njihovu humanitarnost.

Akcija će se održati i 17. prosinca i mladi zajedno s velečasnim kažu – još smo spremniji. “Želimo zajedno slaviti Boga s pjesmom i pokazati da mladi znaju napraviti dobre akcije za dobra djela,” poručili su.

Slijedi 23. prosinca u dvorani  sv. Terezije Avilske koncert „Božić u nama“ kada će također prikupljati dobrovoljne priloge posjetitelja za potporu ovoj obitelji.

 

 

 

Komentiraj: