Istina nije baš takva – tri i pol godine šutim i ne izlazim u javnost: „Sve je to primarno obiteljski pitanje, pozivam svoju bivšu suprugu da svatko živi svoj život – prestanimo više s tim“

Autor: D.K.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji se ponovno ovih dana našao u centru  pozornosti nacionalnih i lokalnih medija nakon tri i pol godine progovorio je o svom obiteljskom slučaju, optužbama bivše supruge i potvrđivanju presude vezano za obiteljsko nasilje. On naglašava da nije nikakav nasilnik te da je postao u Hrvatskoj „persona non grata“ (nepoželjna osoba, neprihvatljiva osoba, nepoćudna osoba, osoba koja se ne cijeni).

-Točno je da ja gotovo tri i pol godine šutim ili na određeni način ne izlazim u javnost, izuzev dva priopćenja za javnost. O mom slučaju koji se vodio na Općinskom i Županijskom sudu, a na temelju prijave moje bivše supruge za, na žalost, obiteljsko nasilje – rekao je n početku odgovor na pitanje koje smo mu postavili moleći da kaže nekoliko činjeničnih riječi.

-Slučaj je završio, a ta saga ili obiteljska tragedija ako ju tako mogu nazvati, problemi se nastavljaju. Žao mi je što do toga dolazi i što to moraju moja unučad slušati i čitati i što se procese ne zaustavlja. Želim nekoliko stvari napomenuti. Ako netko želi punu istinu onda to nije cijela istina. Ona je sasvim drugačija i kao takva je bila i na sudu. Nažalost izgubili smo svi. Ja od prvog dana ponavljam da nisam nikakav nasilnik što mogu najbolje moji suradnici reći i ljudi koji me poznaju te moji prijatelji. Često o meni pišu članke koji mene uopće niti ne poznaju. Ne bih komentirao suđenje ili sudstvo. To nije moja uloga. Do prije tri i pol godine sam vjerovao u institucije, no samo ću nešto konstatirati. Mi smo rastavljeni, svatko živi svojim životom – ističe Tomašević istovremeno postavljajući pitanje zbog čega je sudski proces upravo tako išao.

-Kako je moguće da se mene reciklira na sve načine, a s druge strane niti jednog članka s mojim izjavama na sudu nema o tome, između ostalog zašto djeca koja su bili svjedoci na sudu zbog čega je to proglašeno tajnom. Ja o tome ne mogu govoriti jer je tajna. Puno bi se moglo reći, no kad je takav proces ja nemam pravo niti obraniti se – nastavio je uz žaljenje smatrajući da je sve to primarno obiteljsko pitanje.

-Postao sam „persona non grata“ (nepoželjna osoba, neprihvatljiva osoba, nepoćudna osoba, osoba koja se ne cijeni) u Hrvatskoj. No posao mora ići dalje. I dalje ću se baviti ovom poslom, projekte završavati, a najbolje činiti ono za što su me građani i birači izabrali. Mogao bi govoriti do sutra o procesu koji nije dobro niti vođen. Kada smo tražili isključenje medija iz slučaja jer se radi isključivo o obiteljskoj stvari primarno su bili prisutni i čak neki bili i pozivani i s njima  se dogovaralo kad odgovara i u koliko sati da bude ročište. S druge strane kada su svjedoci, moj sin i moja snaha koji ključni svjedoci i koji su živjeli s nama tada je javnost bila isključena. Pritisak javnosti, novinarstva, cijeneći vas koji prenosite afirmativni pristup. Istina nije baš takva. Proces se završio. Nije se završila ova priča o nama. Dozvolite mi da pozovem bivšu suprugu da svatko neka živi svoj život. Prestanimo više s time. Posao je važan za nas, život mora teći, a nismo niti prvi koji smo se rastali. Ovo je pravomoćna presuda i kao takva što je odvjetništvo tražilo to je presuđeno, deset mjeseci zatvora odnosno dvije godine uvjetne kazne. Paradoks je da su se žalili na ono što su tražili. O daljnjim postupcima razgovarat ću s odvjetnikom. Izražavam žaljenje što se u mom slučaju gotovo nigdje ne prezentiraju uspjesi, mene kao župana i mojih djelatnika i tima koji surađuje samnom. O tome se ne priča i puno ne govori. Govorio se o onom što je ipak obiteljsko pitanje. Vrijeme će pokazati tko za koga i s kojim ciljevima sve to radi – zaključio je Tomašević.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88