IŠŠIJADA 2019. U RUŠEVU: Najbolje pileće paprikaše skuhale ekipe OPG Anite Nekić iz Mokreša, te KUD Svilenka i Lim-montaža iz Buka /FOTO/

Autor: DK

Čak 75 komada pilića, 30 pataka i pet gusaka pribavili su članovi udruge „Put istina i život“ iz Ruševa za potrebe svoje druge gastronomske priredbe „Iššijada 2019. održane na predjelu Dudinjak pokraj tamošnjeg Vatrogasnog doma, a okupila je desetak ekipa toga kraja, te susjednog brodskog područja koji su odmjerili snage natječući se u kuhanju pilećeg paprikaša. Kao gosti nazočili su zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović i načelnik čaglinske općine Dalibor Bardač.

-Za dobar pileći paprikaše treba koristiti sve domaće dakle iz svoga dvorišta,  povrće iz vlastitog vrta, dok su najbolji „trkaći“ pilići koji hodaju i hrane se okolo, zatim tzv. avlijaneri ili mladi orozak – kažu nam Vesna Bello i Branka Leist koje su zajedno sa Kornelijom Hel i Vinkom Jušićem ekipa KUD Svilenka iz Buka kuhali pileći paprikaš i osvojili drugo mjesto „Iššijade 2019.“.

Najbolji paprikaš spravila je ekipa OPG Anite Nekić iz Mokreša u kojoj je bio čovjek čak iz Venecuele, te pomagao u spravljanju pilećeg paprikaša! To je Manuel Camacho Matos(38) koji je kod Nekićevih došao preko Svjetske organizacije volontera WAW, a boravit će ovdje tri mjeseca. Trećeplasirana je ekipa Lim-montaže, također iz Buka.

Spravljene pileće paprikaše pregledao je i ocijenio stručni sud na čelu s Mariom Švajdom, kuharom Doma za stare osobe Ljeskovica.

Uz to proglašen je i najbolje uređen stol na starinski način, a to je onaj kojega su sa drevnim priborom i opremom postavili članovi KUD Svilenka.

Tijekom priredbe nastupili su tamburaši Paori iz Požege.

Foto: D. Mirković [FGAL id=261392]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: