Ipak se kreće: Priprema se gradilište za izgradnju Supernove, bit će posla za oko 300 radnika

Autor: DK

Nekoliko smo puta pisali i najavljivali izgradnju novog reprezentativnog trgovačkog centra „Supernova“. Dvojbe i nagađanja više nema. Trgovački centar „Supernova“ će se graditi. U tijeku su pripremni radovi kako bi zapadni dio grada postalo pravo gradilište.

Nećemo se osvrtati na ove ili one koju su, možda s pravom, izražavali sumnju jer se o tom projektu razgovara i isti najavljuje punih deset godina.

Htjeli to neki priznati ili ne, priča je započela u vrijeme dok je gradonačelnik Požege bio Zdravko Ronko. Bilo je više opravdanih razloga zbog čega se u jednom trenutku s tim projektom stalo i nije bilo gotovo nikakvih pomaka u njegovoj realizaciji iako je već u startu obavljeno puno pripremnih radnji kako bi se uopće moglo krenuti u tu priču.

Tijekom proteklih deset godina došlo je i do promjene investitora pa je priča o izgradnji gotovo krenula ispočetka i to u vremenu gradonačeličkog mandata Vedrana Neferovića. Odrađeno je niz sastanaka na tu temu kao i onaj početkom veljače 2017. godine, kada je najozbiljniju namjeru realizacije izgradnje novog trgovačkog centra “Supernova” u Požegi najavio, i svojim dolaskom potvrdio kod tadašnjeg gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića, izvršni direktor međunarodne grupacije Supernova Paul Merdzo.

Tada je gradonačelnik Neferović izrazio zadovoljstvo zbog ozbiljno iskazane namjere da se u Požegi izgradi novi, do sada najveći trgovački centar.

-Smatram da će i građani biti zadovoljni novom i velikom ponudom, a da će svakako otvaranje centra donijeti i nova zapošljavanja. Ovo je značajna investicija koja će u velikoj mjeri utjecati na ponudu u našem gradu, ali će donijeti i efekte u zapošljavanju što je za nas jako bitno. Smanjenje broja nezaposlenih u Požegi, a i dugoročno razvijanje gospodarskog stanja u gradu svakako je naš cilj, a ova investicija će biti vrlo korisna za naš grad. Očekujemo skori početak radova – tada je rekao je Neferović.

Novi trgovački centar „Supernova“, Požega, imati će 20 tisuća metara ćetvornih i bit će po uzoru na dosadašnje njihove centre. To će pružiti nove sadržaje s nizom mogućnosti svim žiteljima ne samo u Požeškoj kotlini već i šire. Ukupna investicija vrijedna je oko 20 milijuna eura.

U gradnji, opremanju i kasnije u radu samog trgovačkog centra bit će, kako je prije najavljivano, otvoreno oko 300 radnih mjesta. Do sada su odrađeni pregovori s brojnim poznatim međunarodnim i domaćim zakupcima, a sve u cilju zadovoljavanja potrebe stanovništva grada i šireg područja kako bi se zbog ponuđenih sadržaja u tom centru ljudi rado zadržavali i okupljali.

Na sastanku u Požegi, pred novinarima, izvršni direktor međunarodne grupacije Supernova Paul Merdzo između ostalog je rekao da će se prilikom gradnje samog centra pružiti prilika svim domaćim, malim i velikim ponuditeljima da sudjeluju u izvođenju radova kao i na poslovima opremanja. Supernova je uložila u Hrvatsku, unatrag nekoliko godina, više od četiri milijarde kuna što potvrđuje da je riječ o ozbiljnom investitoru. Između ostalih trgovina koje će biti u sklopu trgovačkog centra svoje će mjesto zauzeti jedan trgovački lanac koji je ključan za početak izgradnje i zbog kojeg se, kako doznajemo, i čekalo s početkom izgradnje. Radi se o trgovačkom lancu „Eurospin“ koji još uvijek nije prisutan u Hrvatskoj, a imat će široku lepezu prehrambenih i neprehrambenih proizvoda te prostorno imati najveću zastupljenost u trgovačkom centru.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: