Ipak je požeški gradonačelnik uspio!? Zebra u njegovom rodnom selu više ne vodi „pravac u putni kanal“ /FOTO/

Autor: D.K.

Pisali smo o tome kako su prije nekoliko mjeseci uložena „znatna“ financijska sredstva za sigurnost pješaka koji se kreću preko Državne ceste u mjestu Dervišaga, u neposrednoj blizini novouređenog mjesnog doma. U sklopu tog građevinskog zahvata izgrađena je horizontalna i vertikalna signalizacija – preko Državne ceste obilježena je zebra, a postavljena su i dva solarna svjetlosna LED znaka „OPREZ-PJEŠACI“ namijenjeni za obavještavanje vozača na prelazak pješaka preko pješačkog prelaza.

Prvi dio poslova je bio obavljen, pretpostavljamo u skladu s pravilima struke. Nakon toga malo stanke i odmora. Zbog čega žuriti s drugom i trećom fazom radova!? Ali, ipak se nakon naše “lagane” prozivke pristupilo radovima i izgradilo se ono što je već odavno trebalo i biti. Izvedeni su radovi, doduše još uvijek nedovršeni, kako oni koji prelaze cestu preko zebre ne bi završili u putnom kanalu. Jedan dio je napravljen, i opet malo stanke i odmora. Treba taj maleni “mostić” dovršiti….asfaltirati. I nije to sve. Prema informacijama koje smo dobili s druge strane ceste treba izgraditi kraću dionicu nogostupa koji bi trebao biti povezan od mjesnog doma do autobusnog stajališta. Da se nešto na tim poslovima radi još uvijek nije ništa vidljivo, ali “ima vremena” doći će i na to red.

Ipak moramo odati kakvo takvo priznanje požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću, jer nešto se napravilo u njegovom rodom selu. Iscrtana je zebra koja sad vodi “nekud”, postavljena su dva solarna svjetlosna znaka koja imaju svoju svrhu, izgrađen je, ali još uvijek nedovršen mali mostić i sad je još na redu kraća dionica nogostupa i poslovi će koji su mogli biti odrađeni unutar 20-ak dana ipak biti dovršeni za četiri do pet mjeseci. Zar to nije veliki uspjeh?

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek