Ipak dolaze bolja vremena

Autor: R.K.

Holy_Ghost_-_PozegaI sami smo svjedoci stalnog bombardiranja vijestima s televizije radija, razno raznih tiskovina, a i sveprisutnih internet portala o svakojakim procjenama jakosti stranaka, popularnosti ili još više nepopularnosti pojedinih stranaka, političara o njihovim anketama itd., ali ajmo te iste ankete i procjene pogledati i dati svoju laičku na nekakav drugačiji način.

Krenimo iz svoga dvorišta iz naše županije, naših gradova, općina, sela pa ustvrdimo postojeću činjenicu da u našoj županiji aktualna vlast dolazi iz desnog centra i desnice a paralelno s tim na nivou lijepe nam naše vlast obnaša kako vladajući vole reći lijevi centar, a po meni lijevi da ne može ljeviji.

To je jedan u nizu i dovoljan razlog zašto u našoj županiji investicije dolaze doslovno na kapaljku i još uz to kroz iglene uši pa nas na red namjerno zanemaruju jer ima prioritetnijih županija koje im odgovaraju po podobnosti i po stranačkim bojama da ne kažem nacionalnosti u strukturi vlasti. Ali evo neka nam trenutno to u ovom pisanju bude razlog zašto nam županija ima 159 000 stanovnika a samo 35 000 zaposlenih.

Okrenimo se sad temi iz naslova i pokušajmo dati nekakvu kratku  analizu iz druge i drugačije perspektive gledanja, drugačijim razmišljanjem.

Od 01.07.2013.Napokon smo postali  punopravna članica EU.

Kako je danas moderno reći „ako nešto ne znaš pitaj google“ tako sam i ja ispitivao taj svemoćni google i kopajući po političkim strukturama zemalja članica EU došao do očiglednog  zaključka a to je da veliku većinu zemalja članica EU,vlast sačinjavaju političke stranke ili koalicije stranaka desnice i još više desnog centra a također iz toga zaključka proizlazi činjenica da su  zemlje (narod) ulaskom u takav režim imale povećanu potrebu pa i na takav način zaštititi svoju autonomiju,dignitet,prepoznatljivost davajući vlast domoljubima i patriotima.

Mogli bi ih i poimence nabrajati ali nema potrebe iz razloga jer je google dostupan danas svima ali evo Nam nekoliko bitnih članica EU.

Njemačka aktualnu vladu sačinjavaju koalicija desnih stranaka čelu s Angelom Merkel i njenom strankom CDU (kršćansko-demokratska unija)

Austrijsku aktualnu vladu sačinjavaju desna koalicija, konzervativne Narodne stranke i Slobodarske stranke ne čelu s premijerom  Wernerom Faymannom.

Francuska aktualna desničarsko/liberalna  vlada na čelu s konzervativnim desničarom i premijerom Jean-Marcom Ayraultom.

I tu sad dolazimo do neminovnog zaključka iz naslova da nam za manje od dvije godine na predstojećim izborima na vlast dolaze pravi domoljubi i patrioti a samim time možemo očekivati i puno bolju suradnju, komunikaciju između naše županije i izvršne vlasti u Banskim dvorima time i veće investicije, otvaranje radnih mjesta povećanje standarda građana naše županije i opće bolje raspoloženje, perspektivu i poticaj da mladi ostaju na svome na svojoj zemlji, svojoj očevini i djedovini.

Možda je nezahvalno davati ovakve procjene, možda je i subjektivnost u pitanju ili nešto drugo ali ne može se pobjeći od toga da su to činjenice i postojeće stanje i na temelju toga sam poprilično siguran da nekoliko vodećih članica EU da se ne izrazim policajaca neće dopustiti nastavak vlasti čudnovatim lijevim koalicijama ili ih možda jednostavno ne dirati ali dati snažnu potporu desnici i desnom centru što će biti više nego dovoljno za smjenu postojeće vlade.

To su moja„ drugačija“razmišljanja, moja laička procjena i moj zaključak i ujedno poruka mladima i svima ostalim u ovoj našoj županiji i cijeloj domovini. Strpimo se još malo i bit ćemo svoji na svome s perspektivnom budućnosti kakva doliči ovako prekrasnoj zemlji Hrvatskoj.
Autor: Ivica Janković

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot