Ipak će se novi vrtić u Kaptolu zvati „Bambi“: Svoja vrata za najmlađe otvara ove jeseni

Autor: BST

Unatoč ograničenjima uslijed pandemije, završni radovi u dječjem vrtiću u Kaptolu slijede planirane rokove. U tijeku su unutarnji radovi, kao postavljanje parketa ovih dana. Do početka nove školske godine očekuje se da će vrtić biti spreman primiti svoje male stanovnike.

-U samo dva dana od objave predupisa prijavili su se svi zainteresirani za vrtički odgoj djece, tako da ćemo imati popunjene planirane dvije grupe, s približno 50-ero polaznika – rekao je Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.

Dječji vrtić u Kaptolu, čija je izgradnja počela prošlog ljeta, najveća je investicija u posljednjih nekoliko godina na području općine Kaptol vrijedna 6,4 milijuna bespovratnih kuna.

-To je ne samo najveća investicija u financijskom smislu u posljednjih nekoliko godina već i investicija koja ima svoj značaj u društvenom smislu – ostvarili smo to za budućnost i naše najmlađe – rekao je tada načelnik Pavičić.

Vrtić je novoosnovana ustanova Općine Kaptol. Zanimljivo je da su Kaptolčani bili pozvani da mu sami predlože ime. Tako je između pet onih s najvećim brojem prijedloga izabran naziv „Bambi“. Iako je identitet Kaptola mogao biti dobro prepoznat predloženim nazivom „Kaptolino“, Općinsko vijeće odlučilo je da vrtić nosi naziv prema poznatom umiljatom liku laneta, kakvih sigurno ima u ovom podpapučkom kraju.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88