Investicija za investicijom na području općine Jakšić: Na red došla i izgradnja vodovodno-kanalizacijske mreže u naselju Tekić /FOTO/

Autor: DK

Dugoočekivani radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Tekić, na području općine Jakšić, i službeno su počeli, koji je projekt vrijedan 3,7 milijuna kuna. Investor je Tekija d.o.o., partner općina Jakšić, a projekt se financira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Službenom početku radova nazočili su direktor Tekije Ante Kolić, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, njegov zamjenik Mile Barišić, predstavnici izvođača radova Brana d.o.o. iz Virovitice i dr.

-Izgradnjom sustava vodoopskrbe i odvodnje naselja Tekić pridonijet će se poboljšanju kvalitete življenja za 60 domaćinstava i 253 stanovnika naselja, ali i zaštiti okoline. Investicija bi trebala biti završena u sljedećih godinu dana – naglasio je direktor Tekije Ante Kolić.

Načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević rekao je kako je na području te jedinice lokalne samouprave realizirano niz projekata financiranih iz EU fondova kao i izgradnja vodovodno-kanalizacijske mreže u naselju Tekić.

-Drago mi je što mogu zajedno s direktorom Tekije i kolegom, gradonačelnikom Darkom Puljašićem kao predstavnikom većinskog vlasnika Tekije otvoriti još jedan u nizu tako financiranih projekata. Ovo je osmo naselje u Općini Jakšić koje će dobiti vodu i kanalizaciju, ostalo su još neriješena naselja Cerovac i Granje za koje imamo građevinsku dozvolu, a nedavno je završena kanalizacija naselja Svetinja gdje je Tekija također bila investitor.
Kanalizacija i vodovod su ključni za adekvatne životne uvjete u današnje suvremeno doba. Dužina kanalizacijske mreže je oko 2.800 metara, to je kombiniran gravitacijsko-tlačni sustav i spaja se na postojeći biopročistač naselja Bertelovci – istakao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Zadovoljstvo početkom radove izrazio je i gradonačelnik Darko Puljašić kao predstavnik Grada Požege koji je većinski vlasnik tvrtke Tekija.

-Čestitam Tekiji, čestitam mom prijatelju načelniku Kovačeviću koji zajedničkim snagama unaprjeđuju kvalitetu života na ovom čitavom području. Ako se želimo u Slavoniji i dalje baviti poljoprivredom, ako se želimo baviti svim gospodarskim granama, turizmom, moramo osigurati ponajprije našim sugrađanima neophodne životne uvjete. U današnje vrijeme svi zaslužuju suvremeni sustav vodoopskrbe i odvodnje i Tekija će i dalje pomagati sva područja koja imaju potrebu. Naša tvrtka radi već više desetljeća sustavno i kvalitetno i mi ovdje zapravo imamo kvalitetne i odvodne i dovodne pravce.Vidljivo je to i kroz našu aglomeraciju koju ćemo graditi iduće tri godine kako bi našim sugrađanima pružili još kvalitetnije uvjete -rekao je gradonačelnik Puljašić.

Rok za završetak danas započetih radova je lipanj 2019. godine.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: