Intervenirali su 49 puta od čega je bilo sedam požara

Autor: Jelenko Topić

BIŠKUPCI –  Dobrovoljno vatrogasno društvo Biškupci ima 51 aktivnog člana te oko 70 podupirajućih, a kako je na godišnjoj skupštini istakao predsjednik  Mihael Ivanović u prošloj su godini imali 49 intervencija od kojih su sedam bili požari.

-Značajne su bile intervencije zbog poplava u Trenkovu i Tornju, te na ispumpavanju bunara i podruma, sakuplili smo i otpremili pomoć poplavljenim obiteljima Rajevog sela kraj Županje, imali radne akcije na uređenju dvorišta doma- istakao je Ivanović, te dodao da su dosta aktivnosti imali na osposobljavanju članova za ispitane vastrogasce.

Planom rada za ovu godinu predviđa se uređenje vatrogasnog doma i okoliša, preuređenje stare školske zgrade za potrebe društva uključujući i uređenje spremišta, te nabava vozila.

Vlado Boban, načelnik općine Velika

 

-Imate mlado rukovodstvo spremno za rad i dobru suradnju što treba očuvati jer sadašnji zakonski propisi o udrugama utječu na slabljenjeaktivnosti i odlazak ljudi-naglasio je načelnik općine Velika Vlado Boban dodavši da je pripremljen projekt adaptacije školske zgrade koji će krenuti ove godine.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović  zahvalio je biškupačkim vatrogascima na plodnom radu, te uručio  plakete za 30 godina staža u vatrogastvu koje su primili Vlado Deanović i Mijo Solčić. Uručene su diplome i uvjerenje za vatrogasna zvanja, te zahvalnice pojedincima za potporu među ostalima i Stjepanu Eletiću koji je donirao grijanje u zgradi doma.

Više iz kategorije