Intervencije policijskih službenika zbog različitih (ne)djela i ovog vikenda

Autor: DK

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – Policijski službenici su i ovog vikenda imali različitih postupanja i intervencija što je vidljivo iz izvješća kojeg smo dobili.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem koji je podigao određeni novčani iznos sa tekućeg bankovnog računa 60-godišnjaka koji je u petak, 25. rujna 2015. godine, oko 6.10 sati, u Požegi, u ulici Kralja Krešimira izgubio novčanik u kojem su se nalazili dokumenti i bankovna kartica sa pripadajućim pinom.

U nedjelju, 27. rujna 2015. godine, oko 0.50 sati, u Požegi, u Ulici Sv. Florijana, dvojica muškaraca starosti 21 i 24 godine koji su bili pod vidnim utjecajem alkohola, i odbili su alkotestiranje, verbalno su i tjelesno napali policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajna i kaznena prijava.

Nakon tog događaja, također u nedjelju, oko 2.35 sati, u Požegi, u Ulici Svetog Florijana, u ugostiteljskom objektu i ispred njega, verbalno su se i tjelesno sukobili 16-godišnjak, koji je imao 1,20 promila, i 19-godišnjak koji je imao 1,90 promila alkohola u krvi. Protiv njih njih slijedi optužni prijedlog.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom sa područja grada Kutjeva kojom je prilikom prilikom je utvrđeno da nepovlasno, bez odobrenja nadležnog tijela posjeduje jednu pušku s pripadajućim streljivom zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Niti u prometnom sektoru nije bilo mira za policijske službenike. U ponedjeljak je, 28. rujna 2015. godine, oko 3.40 sati, u Požegi, u Ulici Hrvatskih branitelja, 43-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,20 promila, upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, koji je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika te udario u parkirani osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 69-godišnjaka. Od udarca je Volkswagen vozilo odbačeno unazad te je došlo do udara zadnjim dijelom „Volkswagena“ u prednji dio parkiranog osobnog automobila marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka u vlasništvu 31-godišnjakinje. Protiv 43-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Stjepana Radića te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Primorskoj ulici.

U subotu, 26. rujna 2015. oko 4 sata, u Požegi, u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 26-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,08 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 18.30 sati, u Pakracu, Aleja Kestenova, zatečen je 63-godišnjak koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 0,91 promila. On je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: