Intenzivne pripreme požeških biciklista za sezonu 2015.

Autor: D.K.

POŽEGA -Biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing Team pred novu godinu krenuli su u pripreme za nadolazeću sezonu o brdskom biciklizmu. U sezonu klub ulazi sa ciljevima plasmana među prvih pet biciklističkih klubova koji se natječu u Kupu Hrvatske u Cross Countryu, i sa ciljem osvajanja postolja Nacionalnih prvenstava u biciklističkom maratonu i Cross Countryu .

-Pripreme su određene na osnovu dva vrhunca sezone, i to za Nacionalno prvenstvo u maratonu koje se održava u mjesecu svibnju u Pakracu i na osnovu Nacionalnog prvenstva u Cross Countryu koje se u mjesecu srpnju održava na stazi Dubovac pored Karlovca. Pripreme klub provodi u Požegi i to vježbanjem u teretani Body Art gdje natjecatelji provode bazne pripreme snage, nadalje pripreme se provode i treninzima na otvorenom i to skupnim i pojedinačnim vožnjama i treninzima – ističe Igor Marač iz BK LUKS Racing Team i nastavlja da je novost sezone što natjecatelji imaju mogućnost treniranja i na biciklističkom trenažeru koji je uz pomoć Luks Bike Shopa dostupan članovima na način da se treninzi provode virtualno na stazama na kojima će natjecatelji ove godine voziti i utrke.

Na osnovu svih predradnji i priprema za sezonu klub je radio i na sistematizaciji rada i djelovanja, tako da klub nakon 7 godina postojanja, tri godine organizacije utrka u svjetskom biciklističkom kalendaru klub ima osnove za jednu od boljih sezona u povijesti postojanja.

Jedna od važnih novosti u BK LUKS Racing Team je da nakon dugih pregovora i finalizacije posla u klub je došao vozač, natjecatelj iz Belgije.

-To je natjecatelj Mario Matijević, koji je inače rođen u Požegi, i sa godinu dana odlazi u Belgiju. Tamo se bavi biciklizmom i u jednom trenutku iskazuje želju da vozi i za naš požeški biciklistički klub. Do sad je Mario vozio sa belgijskom licencom i belgijskim međunarodnim kodom, a od sezone 2015. Mario vozi sa belgijskom licencom, hrvatskim međunarodnim kodom i pripadnošću biciklističkom klubu Luks Racing Team . Treba napomenuti da će isti natjecatelj koji je i do sad nastupao na utrkama svjetskog kupa od sad predstavljatina utrkama diljem svijeta i požeški biciklistički klub, a i nacionalnu ekipu na utrkama svjetskog kupa u ciklocrossu i Cross Countryu. Isto tako Mario je i odvezao prvu utrku u dresu požeškog Luks Racing Teama na Nacionalnom prvenstvu u ciklocrossu koje se ovaj vikend održalo u Šibeniku i ostvario je hvale vrijedan rezultat osvojivši mjesto doprvaka Hrvatske u ciklocrossu sa manje od 10 sekundi zaostatka za prvakom Filipom Turkom iz Samobora – ističe Marač.

Novost u klubu je i povratak bicikliste Mateja Skuzina u ekipu koji se nakon godinu dana natjecanja u klubu Biker iz Zagreba vraća u klub i treninzima pokazuje želju za što boljim predstavljanjem i sebe i kluba u sezoni 2015.

Isto tako u klubu je i dalje Bruno Šimčik, koji nakon sezone, u kojoj je izbivao i iz Hrvatske i u kojoj u konačnici nije imao finalni rezultat, treninzima i odnosima prema treninzima svima daje nadu da će u sezoni 2015. vratiti staru slavu i rezultate.

U natjecateljskom dijelu ovim vozačima se pridružuju i mlade snage požeških biciklista u mlađim kategorijama, a to su  Mirko Budimlić u kategoriji Početnik koji se i prošle sezone dokazao i na utrkama Kupa Hrvatske i Nacionalnom prvenstvu, zatim Zvonko Pedić u kategoriji Junior koji je isto kao i Mirko prošlu sezonu pokazao strašnu i volju i predanost treninzima što se očitovalo i vrlo dobrim rezultatima i u Kupu Hrvatske i na Nacionalnom prvenstvu u Crikvenici gdje je klub nastupio. Njima se pridružuje u ovoj godini i Matej Manović koji je krajem prošle godine pristupio klubu u kategoriji Kadet, i odmah na početku svoje karijere osvaja medalju na međunarodnoj utrci u Banja Luci gdje je nastupio krajem sezone 2014.

– U kategoriji Veterani naš klub predstavlja Krešimir Pavičić koji i uz obaveze i sve nalazi vremena za treninge i postizanje zavidnih rezultata na utrkama Kupa Hrvatske. Moramo naglasiti da je Krešimir preuzeo i stručni rad sa mlađim vozačima kluba. Uz sve ova nastojanja da se natjecatelji pripreme što bolje za sezonu 2015. klub radi i na organizaciji utrke koja je i ove godine u kalendaru svjetske biciklističke organizacije i koja ima status utrke ranga C2, a koja se u organizaciji požeškog kluba održava na stazi Stari fenjeri u Turniću – zaključuje Igor Marač.

Za nadati se da će uz trud i pripreme koje se provode na vrijeme i po planu požeški BK LUKS Racing Team ovu sezonu opravdati kako ulaganja tako i trud osvajanjem odličja u Hrvatskoj i inozemstvu te da će dostojno predstavljati Požegu i požeški biciklizam.

 

(Foto: BK LUKS Racing Team)

Više iz kategorije