Integrirani vinski hotel objedinjava ponudu četiri objekta u Venju, a može primiti na noćenje više od 50 gostiju

Sadašnji restoran i prenoćište „Akademija graševine“ u  Venju nedaleko Kutjeva uskoro osjetno proširuje svoju djelatnost, a u sklopu nje i gastronomsku ponudu uključujući i obilje specijaliteta od mesa divljači.

Upravo tu na južnim osunčanim obroncima Krndije u okruženju tisuća hektara zasađenih raznim sortama vinove loze, poznatom pod popularnim nazivom Cugerland, počinje s djelovanjem nova destinacija pod nazivom integrirani vinski hotel „Akademija graševine“, koji će uz taj objekt okupiti još tri objekta: Vilu Kitokret obitelji Sontachi, zatim Vilu Enjingi tog poznatog vinara, te Seoski turizam Škopec. Svi su međusobno udaljeni nekoliko stotina metara.

Ovakva praksa poznata je u mnogim razvijenim zemljama, a ovo udruživanje donijet će zaokruženu gastronomsku i vinsku ponudu uključujući i smještajne kapacitete sa ukupno 60 ležaja. Na taj način moći će prihvatiti autobus izletnika i ljubitelja prirode, a predviđeno je da ovu ponudu koriste isključivo organizirane skupine.

-Uz vinsku ponudu najpoznatijih vinara kutjevačkog vinogorja naglasak je na gastronomiju što podrazumijeva uz tradicionalna jela ovog kraja specijalitete lovačke kuhinje – ističe nam glavni kuhar „Akademije graševina“ Anđelko Ledić, predsjednik Udruge kuhara Požeško-slavonske županije i dobitnik brojnih nagrada za spravljanje odabranih delicija na natjecanjima diljem naše zemlje, a široj javnosti poznat je po emisiji „Anđeoska kuhinja“, u kojoj je pripremao niz specijaliteta, emitiranoj na desetak televizija u Hrvatskoj i susjednim državama.

Sada se koristi vlastiti vinski podrum „Akademije graševina“, no pripremat će degustacije vina u podrumima više kutjevačkih vinara, zatim organizirane lovove, radionice, edukacije, vožnje biciklom, šetnje po okolnom slavonskom gorju, posjete obližnjem Parku prirode Papuk sa adrenalinskim sadržajima i jedinstvenom geološkom parkom itd.

Kuhar Ledić ima niz gastronomskih kreacija koje su plod njegovog dugogodišnjeg iskustva u spravljanju gurmanskih delicija koje vole ljubitelji dobrih jela i kojima nepci nakon prvog kušanja ne mogu odoljeti da ih ponovo zatraže na svojim tanjurima.

Vrhunska enološka ponuda i bogata aroma slavonske trpeze sljubit će zasigurno, u ovakvom prirodnom okruženju zelenila, okuse ukusnih specijaliteta pripremljenih od mesa divljači i namirnica iz vrtova okolnih seljačkih domaćinstava.

0 Comment