Inin Zeleni pojas 2020. pomaže u izgradnji „Poučne staza za slijepe“

Autor: D.K.

Već sedmu godinu zaredom INA provodi program Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte kao i one za ublažavanje klimatskih promjena.

Između rekordnih 285 pristiglih prijava, stručna komisija izabrala je 10 „zelenih“ projekata koji zadovoljavaju stroge kriterije.

Među njima se našao i projekt „Poučna staza za slijepe“ kojeg će provoditi Udruga slijepih Šestočka iz Pleternice. Odabrani projekt INA će sufinancirati s iznosom od 15.000,00 kn.

Poučna staza za slijepe obuhvaća postavljanje staze prilagođene kretanju slijepih osoba od ceste do njihove kućice u prirodi. Oko staze će se posaditi različite aromatične biljke s edukativnim oznakama na Brailleovom pismu i uvećanom tisku. Želja je da se slijepe i visoko slabovidne osobe kroz osjećaj dodira i mirisa, natpisnih pločica i edukativnih radionica bolje upoznaju s okolinom koja ih okružuje te lakše snalaze u prostoru.

Veselimo se novom projektu kojim nam je INA kroz svoj program dala priliku da slijepe osobe naprave svoje „prve korake“ u svijetu „mraka“ na siguran način u prirodi. Kroz projekt će se značajno unaprijediti položaj slijepih osoba u lokalnoj zajednici – ističu ispred Udruge. S pripremama vezanim uz projekt se kreće već u ovoj godini, a završetak je predviđen za rujan 2021. godine.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek